W tej witrynie stosujemy pliki cookies. Standardowe ustawienia przeglądarki internetowej zezwalają na zapisywanie ich na urządzeniu końcowym Użytkownika. Kontynuowanie przeglądania serwisu bez zmiany ustawień traktujemy jako zgodę na użycie plików cookies. Więcej w Polityce Cookies.
Ukryj komunikat


10 powodów by jeść pyłek kwiatowy

Opublikowano: 2017-05-18
Zdrowy pyłek kwiatowy do jedzenia.
Pyłek kwiatowy to najbardziej wartościowy produkt pszczeli i prawdziwy superfood. Zawiera więcej składników odżywczych niż miód i ma dużo bardziej wszechstronne zastosowanie.

Ważne by w sklepie wybierać produkt o pewnym pochodzeniu np. 100% polski Pyłek Kwiatowy Zdrowe Pola.

  1. Pyłek kwiatowy jest bogatym źródłem białka, dlatego świetnie sprawdzi się w trakcie odchudzania.
  2. Znajdujące się w pyłku kwiatowym żelazo sprawia, że jest idealny dla osób na diecie wegetariańskiej.
  3. Pyłek kwiatowy zawiera wysoko przyswajalny wapń - więcej niż mleko czy jogurty.
  4. Dzięki zawartości cynku korzystnie wpływa na włosy i paznokcie.
  5. Zawiera zestaw witamin rozpuszczalnych w wodzie: C, B1, B2, B6, kwas foliowy, czy kwas pantotenowy.
  6. To naturalny przeciwutleniacz, niweluje część wolnych rodników.
  7. Działa antybakteryjnie i przeciwzapalnie.
  8. Wzmacnia odporność organizmu i działa przeciwstresowo.
  9. Korzystnie wpływa na trawienie.
  10. Rozpuszczony w wodzie z dodatkiem soku z cytryny lub pomarańczy zastąpi napój izotoniczny.


Pyłek Kwiatowy, Zdrowe Pola
200 g/cena sugerowana: 21,99 zł

Fot. JOYFOOD K. Lewandowski Sp.J.
Informacja prasowa




Społeczność
Reklama