7 wariantów w jeszcze smaczniejszej odsłonie

Lubella Pełne Ziarno świdry z wędzonym łososiem i koperkiem - przepis.
Lubella Pełne Ziarno z nowym, lepszym smakiem to aż 7 propozycji, wśród których każdy znajdzie coś dla siebie.

W nowej odsłonie dostępne są makarony spaghetti, penne, kokardki oraz gniazda i świderki –  w nowym, delikatniejszym wydaniu będziemy mogli spróbować ich w 3 wersjach – z pszenicy, z dodatkiem orkiszu lub żyta.

Lubella Pełne Ziarno świdry z wędzonym łososiem i koperkiem

Składniki na dwie porcje:

  • 150 g makaronu Lubella Pełne Ziarno Świdry
  • 200 g wędzonego łososia
  • pół cebuli
  • łyżeczka masła
  • 2 łyżki oliwy z oliwek
  • 100 ml śmietany 30 proc.
  • koperek
  • cytryna
  • świeżo zmielony pieprz
  • sól

Przygotowanie:

1. Makaron Lubella Pełne Ziarno Świdry gotujemy w osolonej wodzie według wskazówek na opakowaniu.

2. Na patelni rozgrzewamy oliwę wraz z masłem. Dodajemy drobno poszatkowaną cebulę i podsmażamy chwilę.

3. Dorzucamy drobno pokrojonego wędzonego łososia. Smażymy kilka minut, doprawiamy świeżo zmielonym pieprzem.

4. Po chwili skrapiamy sokiem z połowy cytryny, posypujemy drobno posiekanym koperkiem i wlewamy śmietanę.

5. Dodajemy makaron Lubella Pełne Ziarno Świdry i całość mieszamy ok. 1 min.

6. Przed podaniem możemy posypać dodatkową porcją koperku. Podajemy z cząstką cytryny.

Fot. Lubella
Informacja prasowa




Społeczność

Newsletter

Reklama



 
W tej witrynie stosujemy pliki cookies. Standardowe ustawienia przeglądarki internetowej zezwalają na zapisywanie ich na urządzeniu końcowym Użytkownika. Kontynuowanie przeglądania serwisu bez zmiany ustawień traktujemy jako zgodę na użycie plików cookies. Więcej w Polityce Cookies. Ukryj komunikat