W nowej odsłonie dostępne są makarony spaghetti, penne, kokardki oraz gniazda i świderki – w nowym, delikatniejszym wydaniu będziemy mogli spróbować ich w 3 wersjach – z pszenicy, z dodatkiem orkiszu lub żyta.
Lubella Pełne Ziarno świdry z wędzonym łososiem i koperkiem
Składniki na dwie porcje:
Przygotowanie:
1. Makaron Lubella Pełne Ziarno Świdry gotujemy w osolonej wodzie według wskazówek na opakowaniu.
2. Na patelni rozgrzewamy oliwę wraz z masłem. Dodajemy drobno poszatkowaną cebulę i podsmażamy chwilę.
3. Dorzucamy drobno pokrojonego wędzonego łososia. Smażymy kilka minut, doprawiamy świeżo zmielonym pieprzem.
4. Po chwili skrapiamy sokiem z połowy cytryny, posypujemy drobno posiekanym koperkiem i wlewamy śmietanę.
5. Dodajemy makaron Lubella Pełne Ziarno Świdry i całość mieszamy ok. 1 min.
6. Przed podaniem możemy posypać dodatkową porcją koperku. Podajemy z cząstką cytryny.
Fot. Lubella
Informacja prasowa