Ale Meksyk

Opublikowano: 2020-06-30
Tortille z łososiem
Rodzinny obiad nie musi być wcale nudny! Postawmy na smaczne dania w oryginalnym wydaniu oraz nietypowe połączenia składników.

Kuchnia meksykańska z pewnością nie kojarzy nam się z łososiem, ale urozmaicenie ryby południowoamerykańskimi dodatkami sprawi, że poczujemy Meksyk na talerzu. Całość zawińmy w rulony z tortilli i delektujmy się smakiem, który pokocha cała rodzina!

Tortille z łososiem

Składniki:

  • 4 tortille
  • 300 g wędzonego łososia w plastrach
  • 1 czerwona papryka
  • 100 g sałaty: roszponki lub rukoli
  • 8 plastrów żółtego sera
  • 250 g sera typu feta
  • 50 g Delmy Maślany smak 80% tłuszczu

Przygotowanie:

  1. Ser feta rozgnieć widelcem i utrzyj z Delmą Maślany smak 80% tłuszczu na gładką masę.
  2. Paprykę umyj, usuń gniazda nasienne i pokrój w paski. Sałatę umyj i osusz.
  3. Tortille ułóż na stole i posmaruj dość grubo przygotowaną masą.
  4. Na połowie każdej tortilli ułóż plastry łososia, na nich plastry sera, pokrojoną paprykę i sporą garść sałaty.
  5. Tortille zwiń ciasno w rulony, a następnie pokrój na 2-3 centymetrowe plastry.

Fot. Delma
Informacja prasowa




Społeczność
Reklama


 
W tej witrynie stosujemy pliki cookies. Standardowe ustawienia przeglądarki internetowej zezwalają na zapisywanie ich na urządzeniu końcowym Użytkownika. Kontynuowanie przeglądania serwisu bez zmiany ustawień traktujemy jako zgodę na użycie plików cookies. Więcej w Polityce Cookies. Ukryj komunikat