W tej witrynie stosujemy pliki cookies. Standardowe ustawienia przeglądarki internetowej zezwalają na zapisywanie ich na urządzeniu końcowym Użytkownika. Kontynuowanie przeglądania serwisu bez zmiany ustawień traktujemy jako zgodę na użycie plików cookies. Więcej w Polityce Cookies.
Ukryj komunikat


„Alkaliczne gotowanie przy zielonym stole” - recenzja

Opublikowano: 2017-05-14
Recenzja książki „Alkaliczne gotowanie przy zielonym stole”.
Jeżeli fascynujecie się zdrową dietą, to najnowsza książka „Alkaliczne gotowanie przy zielonym stole” jest z pewnością idealną pozycją dla was.

Pierwsze ciepłe wiosenne dni to idealna pora by coś zmienić w swoim życiu. W książce tej znajdziecie niemal 100 interesujących, a co najważniejsze bardzo smacznych przepisów. Już same ich wspaniałe fotografie sprawią, że chętnie zabierzecie się do pracy i przygotujecie w ten sposób niezwykłe dania. Beata Sokołowska i Edyta Skorupska w książce „Alkaliczne gotowanie przy zielonym stole” przedstawia przepisy, które są zgodne z alkaliczną dietą. Jest to doskonałe uzupełnienie publikacji Beaty Sokołowskiej „Alkaliczny styl życia”. Najogólniej dietę tę możemy określić jako taką, której zadaniem jest utrzymanie równowagi kwasowo-zasadowej w naszym organizmie. Równowaga ta jest istotna, ponieważ między innymi poprawi się nasze zdrowie, samopoczucie i kondycja. Lista zalet jest bardzo długa, a jej szczegóły poznacie sięgając po książkę Beaty Sokołowskiej i Edyty Skorupskiej. Autorki nie tylko podają przepisy, dzięki którym czytelnicy mają zapewnione menu na długie tygodnie, ale również dają wskazówki dotyczące zdrowego odżywiania.

Przepisy zostały pogrupowane w działy. Najobszerniejszy z nich dotyczy produktów świeżych. W kolejnych rozdziałach znajdziemy dania składające się ze zbóż, roślin strączkowych, a także propozycji na śniadania. Dla mnie najbardziej interesującymi okazały się wskazówki, co możemy zrobić z resztek, które w codziennym gotowaniu są zdecydowanie najbardziej problematyczne. Dzięki dużej różnorodności w książce „Alkaliczne gotowanie przy zielonym stole” każdy znajdzie coś odpowiedniego dla siebie. Gorąco polecam!

Karolina Magdziarz
(karolina.magdziarz@dlalejdis.pl)

Beata Sokołowska, Edyta Skorupska „Alkaliczne gotowanie przy zielonym stole”, wydawnictwo MUZA SA, Warszawa 2017




Społeczność
Reklama