Babeczki piaskowe

Przepis na babeczki piaskowe.
Przepis na babeczki piaskowe na Wielkanoc

Składniki:

  • 200 g masła
  • 4 jaja
  • 200 g cukru drobnego Diamant
  • Skórka otarta z cytryny
  • 145 g mąki ziemniaczanej
  • 85 g mąki pszennej
  • 1 łyżeczka proszku do pieczenia
  • 1/2 łyżeczki mielonego kardamonu
  • 100 g gorzkiej czekolady
  • Gruba rafinada Diamant do posypania


Sposób przygotowania:
Masło roztopić, odstawić. Jajka z cukrem ubić mikserem. Dodać masło i skórkę z cytryny. Obie mąki połączyć, wymieszać z proszkiem i kardamonem, dodać do masy jajecznej, utrzeć ciasto. Przełożyć do silikonowych foremek na babeczki (do połowy wysokości). Piec 25 minut w 180° C. Odstawić na 5 minut po czym przełożyć na kratkę. Ostudzić. Czekoladę roztopić w kąpieli wodnej lub w mikrofalówce, polać nią babeczki i posypać rafinadą.

Fot. Diamant
Informacja prasowa




Społeczność

Newsletter

Reklama



 
W tej witrynie stosujemy pliki cookies. Standardowe ustawienia przeglądarki internetowej zezwalają na zapisywanie ich na urządzeniu końcowym Użytkownika. Kontynuowanie przeglądania serwisu bez zmiany ustawień traktujemy jako zgodę na użycie plików cookies. Więcej w Polityce Cookies. Ukryj komunikat