Bajgiel z makiem, pstrągiem i cebulą

Przepis na bajgla z makiem, pstrągiem i cebulą.
Porcja dla dwóch osób

Składniki:

  • 2 bajgle
  • 1 serek Almette z rzodkiewkami
  • kilka plasterków wędzonego pstrąga
  • garść młodych liści sałaty
  • rzeżucha
  • kilka plastrów ogórka
  • kilka plastrów czerwonej cebuli


Piklowana cebula:

  • ½ czerwonej cebuli pokrojonej w bardzo cienkie plastry
  • 100 ml wody
  • 100 ml octu jabłkowego
  • łyżka cukru
  • łyżka soli


Sposób przygotowania:
W rondelku wymieszaj sól, cukier, ocet i wodę, a następnie zagotuj. Dodaj pokrojoną cebule i odstaw na 15 minut. Piklowana cebula jest gotowa.

W międzyczasie posmaruj obficie bajgle serkiem Almette z rzodkiewkami Ułóż warstwowo: liście sałaty, ogórka, pstrąga, rzeżuchy oraz piklowanej cebuli. Nakryj drugą połówką bajgla, serwuj od razu.

Smacznego!

Przepis z wykorzystaniem nowych smaków Almette przygotował David Gaboriaud. Doświadczony trener kulinarny, kochający kuchnię pełną wyjątkowych smaków. Pasjonat życia i propagator idei Slow Food. Zwolennik tradycyjnych, regionalnych produktów spożywczych. Swoją energią i pasją zachęca innych do gotowania.

Fot. Almette
Informacja prasowa




Społeczność

Newsletter

Reklama



 
W tej witrynie stosujemy pliki cookies. Standardowe ustawienia przeglądarki internetowej zezwalają na zapisywanie ich na urządzeniu końcowym Użytkownika. Kontynuowanie przeglądania serwisu bez zmiany ustawień traktujemy jako zgodę na użycie plików cookies. Więcej w Polityce Cookies. Ukryj komunikat