Bakłażany z patelni z Ajvarem Podravka

Ajvar Podravka – idealny dodatek do dań wegetariańskich
Wegetarianizm to z pewnością coś więcej niż chwilowa moda. Staje się coraz silniejszym trendem!

Miłośnicy diety bezmięsnej szukają nowych smaków i kulinarnych rozwiązań, czyli produktów dopasowanych do ich oczekiwań. Jako dodatek do dań wegetariańskich świetnie sprawdzi się pyszny, w pełni wegetariański Ajvar Podravka, który nada potrawom nowego wymiaru i śródziemnomorskiego charakteru!

Ajvar Podravka to pyszna pasta warzywna dostępna w wersji łagodnej i ostrej, przygotowana z dojrzałych papryk i bakłażanów w oparciu o oryginalną, chorwacką recepturę! Dzięki temu mamy gwarancję, że w każdym słoiczku zamknięty jest prawdziwy smak prosto znad Adriatyku. Ajvar Podravka nie zawiera glutenu, konserwantów, aromatów i sztucznych dodatków. Swój aromat i kolor zawdzięcza połączeniu najwyższej jakości papryk i bakłażanów dojrzewających w słońcu Południowej Europy.

Ajvar Podravka doskonale sprawdzi się jako dodatek do wegetariańskich dań z makaronem, sałatek oraz warzywnych zapiekanek i leczo. Znakomicie łączy się z sosami – wystarczy dodać jedną lub dwie łyżki Ajvaru Podravka do sosu pomidorowego, by przekonać się jak połączenie papryki i bakłażanów nada mu wyjątkowego, zupełnie nowego charakteru. Ajvar Podravka doskonale smakuje także jako dodatek do kanapek, grillowanych warzyw, tostów oraz pizzy.

Ajvar Podravka, łagodny lub ostry, pojemność: 195 g, cena: ok. 5,49 zł. Produkt dostępny jest również w większym opakowaniu, 350g.

Bakłażany z patelni z Ajvarem Podravka

Składniki:

  • 600 g bakłażanów
  • 200 g białego sera
  • 100 ml oliwy z oliwek extra virgin
  • ½ pęczka szczypiorku
  • 4 łyżki Ajvaru łagodnego lub ostrego Podravka
  • sól gruboziarnista
  • pieprz czarny ziarnisty


Sposób przygotowania:

  1. Bakłażany pokroić wzdłuż na paski o grubości ½ cm, posolić i posmarować oliwą z oliwek. Krótko smażyć na patelni grillowej.
  2. Grillowane bakłażany wyłożyć na talerz, a na środku każdego umieścić łyżkę białego sera. Doprawić solą i pieprzem.
  3. Bakłażany złożyć na pół, a następnie na każdy z nich nałożyć ½ łyżeczki Ajvaru. Posypać posiekanym szczypiorkiem i polać oliwą z oliwek.

Smacznego!

Fot. Podravka
Informacja prasowa




Społeczność

Newsletter

Reklama



 
W tej witrynie stosujemy pliki cookies. Standardowe ustawienia przeglądarki internetowej zezwalają na zapisywanie ich na urządzeniu końcowym Użytkownika. Kontynuowanie przeglądania serwisu bez zmiany ustawień traktujemy jako zgodę na użycie plików cookies. Więcej w Polityce Cookies. Ukryj komunikat