„Bez cukru #kasiuniagotuje” Katarzyna Burzyńska-Sychowicz

Nowość wydawnicza „Bez cukru #kasiuniagotuje” Katarzyna Burzyńska-Sychowicz.
Zdrowe i słodkie pyszności bez cukru dla całej rodziny. Czy deser bez cukru może być słodki? Kasia Burzyńska udowadnia, że tak!

Katarzyna Burzyńska-Sychowicz, entuzjastka zdrowego stylu życia, dziennikarka i prezenterka popularnych programów telewizyjnych, na co dzień realizuje swoją kulinarną pasję gotując dla całej rodziny. W książce „Bez cukru #kasiuniagotuje” proponuje 67 przepisów na wypieki bez mąki oraz słodycze bez cukru i wyrzutów sumienia. Tytuł ukaże się 29 marca nakładem Edipresse Książki.
Czy można rozpieszczać domowników słodkimi i dietetycznymi deserami? Czy to, co naturalne, zdrowe i pożywne może być równocześnie smaczne? Katarzyna Burzyńska-Sychowicz przekonuje, że tak! W tym celu w książce „Bez cukru #kasiuniagotuje”  prezentuje aż 67 przepisów na słodkie ale też lekkie i zdrowe smakołyki, takie jak czekoladowa owsianka ze smażonym bananem, naleśniki z batata z czekoladowym wnętrzem czy wegańskie ciasto czekoladowe ze słonym karmelem.
Pierwszy rozdział książki zatytułowany „O rety, omlety!” dedykowany jest temu prostemu daniu, które może być spożywane zarówno na ciepło, jak i na zimno. Część „Piękne miski” poświęcona jest śniadaniom, wyjaśniając  m.in., jak szybko i wygodnie je przygotować, by dostarczyć sobie dawki energii na cały dzień. W rozdziale „Na okrągło” autorka proponuje oryginalne przepisy na naleśniki, a w „Przekąskach” czytelnik znajdzie 15 propozycji na małe i szybkie desery. Ostatnia część „Ciasta i basta” z pewnością przypadnie do gustu osobom, które gotowe są podjadać ten słodki smakołyk choćby prosto z blachy do pieczenia.
Na czytelników czeka także dodatkowy rozdział „Szczypta informacji”, w którym znajdują się wyjaśnienia związane m.in. proporcjami składników czy znaczeniem poszczególnych ikon występujących w książce. Przykładowa roślina w kole oznacza, że danie jest wegańskie a jej składniki są w 100% pochodzenia roślinnego. Każdy z przepisów uzupełniony został o fotografię potrawy, sposób jej przygotowania, informację o składnikach oraz dodatkowy komentarz.
„Bez cukru #kasiuniagotuje” to propozycja przygotowana z myślą o tych, którzy chcą gotować prosto, smacznie i zdrowo, a przy tym na słodko. Na tych, którzy sięgną po książkę Katarzyny Burzyńskiej-Sychowicz czeka wiele szybkich w przygotowaniu, pysznych i zdrowych słodkości dla całej rodziny.

O autorce:
Katarzyna Burzyńska-Sychowicz –  od dwóch lat żona, od roku matka, a od urodzenia – łasuch. Z zawodu i wyboru prezenterka oraz dziennikarka telewizyjna. Swoją przygodę z telewizją rozpoczęła w 2004 r. jako prezenterka muzycznej stacji MTV Polska, rok później trafiła do Radiostacji. Pisała do „Playboya”, „Metropolu”, „Party”, portalu babyonline.pl, a obecnie dla magazynu „O matko!”. Od 2009 r. związana z TVP, gdzie współprowadziła m.in. muzyczny program „Hit generator”. Pracowała w „Pytaniu Na Śniadanie”, gdzie przeprowadzała wywiady z gwiazdami oraz realizowała materiały o tematyce lifestyle’owej i modowej. Od marca 2017 r. prowadzi poranny program TVP1 „Dzień dobry Polsko”. Jej motto życiowe to: „Wolę napis Wstęp wzbroniony aniżeli Wyjścia nie ma”.

Dane wydawnicze:
Autor: Katarzyna Burzyńska-Sychowicz, tytuł: „Bez cukru #kasiuniagotuje”, Edipresse Książki, ISBN 9788379457403, cena: 39,90 zł, oprawa: twarda, format: 165 mm x 240 mm, liczba stron: 256, data premiery: 29 marca 2017 r.




Społeczność

Newsletter

Reklama



 
W tej witrynie stosujemy pliki cookies. Standardowe ustawienia przeglądarki internetowej zezwalają na zapisywanie ich na urządzeniu końcowym Użytkownika. Kontynuowanie przeglądania serwisu bez zmiany ustawień traktujemy jako zgodę na użycie plików cookies. Więcej w Polityce Cookies. Ukryj komunikat