Bezglutenowe kruche babeczki ze śliwkami

Przepis kulinarny marki Ocelio.
Dieta bezglutenowa nie wyklucza słodyczy.

Bezglutenowe kruche babeczki ze śliwkami

Składniki:

  • 500g bezglutenowej mieszanki do wypieku ciast (np. marki Ocelio) lub zwykłej mąki pszennej (wersja z glutenem)
  • 4 jajka
  • 5 łyżek mleka
  • 150g masła
  • Powidła śliwkowe
  • 4 śliwki
  • cynamon

Metoda:

  1. Mieszankę bezglutenową lub mąkę, 4 jajka, masło i 1 łyżeczkę cynamonu i mleko wymieszać
  2. Ciasto przełożyć do foremki na babeczki, dodać łyżeczkę powideł i przykryć ciastem
  3. Babeczki piec w piekarniku rozgrzanym do 170 st.C przez 20 – 30 minut.
  4. Po wyciągnięciu z piekarnika i zostawić do ostygnięcia. Podawać z śliwkami oprószonymi cynamonem

Fot. Ocelio
Informacja prasowa




Społeczność

Newsletter

Reklama



 
W tej witrynie stosujemy pliki cookies. Standardowe ustawienia przeglądarki internetowej zezwalają na zapisywanie ich na urządzeniu końcowym Użytkownika. Kontynuowanie przeglądania serwisu bez zmiany ustawień traktujemy jako zgodę na użycie plików cookies. Więcej w Polityce Cookies. Ukryj komunikat