Bezglutenowe kruche babeczki ze śliwkami
Dieta bezglutenowa nie wyklucza słodyczy.
Bezglutenowe kruche babeczki ze śliwkami
Składniki:
- 500g bezglutenowej mieszanki do wypieku ciast (np. marki Ocelio) lub zwykłej mąki pszennej (wersja z glutenem)
- 4 jajka
- 5 łyżek mleka
- 150g masła
- Powidła śliwkowe
- 4 śliwki
- cynamon
Metoda:
- Mieszankę bezglutenową lub mąkę, 4 jajka, masło i 1 łyżeczkę cynamonu i mleko wymieszać
- Ciasto przełożyć do foremki na babeczki, dodać łyżeczkę powideł i przykryć ciastem
- Babeczki piec w piekarniku rozgrzanym do 170 st.C przez 20 – 30 minut.
- Po wyciągnięciu z piekarnika i zostawić do ostygnięcia. Podawać z śliwkami oprószonymi cynamonem
Fot. Ocelio
Informacja prasowa