Biała kiełbasa z grilla

Przepis na grillowaną białą kiełbasę w marynacie.

Składniki:

1 paczka kiełbasy białej z szynki Maestro Henryk Kania, 4 ząbki czosnku, 2 czerwone cebule, piwo – do skropienia, 6 łyżek oleju, 1 łyżka soku z cytryny, ½ łyżeczki papryki słodkiej i majeranku, 1/3 łyżeczki pieprzu, 1/3 łyżeczki cząbra

PRZYGOTOWANIE:
.
1. Wymieszać ze sobą olej, sok z cytryny, przyprawy oraz pieprz.
2. Kiełbasę można ponacinać od spodu. Część marynaty wlać do naczynia żaroodpornego i położyć na nią kawałki kiełbasy. Resztę marynaty nałożyć na kiełbasę.
3. Pokrojoną cebulę położyć na wierzchu. Dodać obrany czosnek.
4. Skropić niewielką ilością piwa. Piec ok. 50 minut w temperaturze 190 °C. Co jakiś czas kiełbasę obracać.

Smacznego!

ip

fot. ZM Henryk Kania




Społeczność

Newsletter

Reklama



 
W tej witrynie stosujemy pliki cookies. Standardowe ustawienia przeglądarki internetowej zezwalają na zapisywanie ich na urządzeniu końcowym Użytkownika. Kontynuowanie przeglądania serwisu bez zmiany ustawień traktujemy jako zgodę na użycie plików cookies. Więcej w Polityce Cookies. Ukryj komunikat