Bolognese w cieście francuskim

Przepis kulinarny - Bolognese z suszonymi pomidorami OLE! w cieście francuskim.
Suszone pomidory OLE! to obowiązkowa pozycja dla wszystkich miłośników dań kuchni śródziemnomorskiej.

Prawdziwa kwintesencja smaków i aromatów, drzemiąca w pomidorach, wzbogacona  autorską mieszanką ziół, otoczona delikatną zalewą olejową.

Suszone pomidory to kultowy produkt OLE!, powalający swoim smakiem i aromatem, od razu po odkręceniu słoiczka. Wyobraź sobie soczyste, słodkie pomidory, poddane procesowi suszenia, a następnie zanurzone w delikatnej zalewie. Jakby tego było mało, pieprz i autorska kompozycja ziół dodatkowo podkreślają fuzję aromatów tej pozycji od OLE! Temu nie można się oprzeć!

To innowacyjne połączenie, które zaskoczy zarówno miłośników śródziemnomorskiej kuchni, jak i tych, którzy dopiero ją odkrywają. Suszone pomidory z pieprzem marynowanym w oleju z ziołami od OLE! sprawdzą się w każdej kategorii dań, od sałatek, przez wrapy, aż po sycące dania mięsne i rybne.

Inspiruj się OLE!: poznaj propozycje na dania z dodatkiem suszonych pomidorów OLE!, w nieco pikantniejszej wersji – z pieprzem marynowanym, które sprawiają, że potrawa nabierze niepowtarzalnego aromatu. Odkryj SAŁATKĘ z pieczonych warzyw, sera owczego i suszonych pomidorów. Przepisu szukaj w PRZEPISNIKU OLE!: https://bit.ly/3jfZBG9

Suszone pomidory z pieprzem marynowanym w oleju z ziołami OLE!

  • Pojemność: 305 ml
  • Cena: ok. 8 zł

Bolognese z suszonymi pomidorami OLE! w cieście francuskim

Składniki:

  • 2 puszki krojonych pomidorów
  • 2 ząbki czosnku
  • 1 cebula
  • 500g mielonego mięsa wołowego
  • ½ pęczka posiekanej pietruszki
  • 1 duża marchewka
  • 1/3 słoika suszonych pomidorów z pieprzem marynowanym w oleju z ziołami OLE!
  • 1 jajko
  • rulon ciasta francuskiego
  • 20g startego żółtego sera
  • czarnuszka lub czarny sezam do posypania

Przygotowanie:

  1. Cebulę podsmażamy na oleju lub maśle. Kiedy się zarumieni, dodajemy posiekany/wyciśnięty czosnek oraz startą na małych oczkach marchewkę.Dodajemy mięso i smażymy, aż zmieni kolor. Dodajemy pomidory z puszki. Smażymy na średnim ogniu przez ok. 20 min, co jakiś czas mieszając.
  2. Na koniec doprawiamy i dodajemy posiekaną pietruszkę oraz pokrojone suszone pomidory. Odstawiamy do ostygnięcia. Rozwijamy ciasto francuskie i dzielimy na dwie równe części, na jednym płacie układamy nadzienie. Przykrywamy drugim płatem. Sklejamy brzegi za pomocą widelca. Wierzch smarujemy jajkiem i posypujemy sezamem lub czarnuszką. Pieczemy w 180oC (piekarnik musi być dobrze rozgrzany) przez ok.30 min.

Fot. OLE!
Informacja prasowa




Społeczność

Newsletter

Reklama



 
W tej witrynie stosujemy pliki cookies. Standardowe ustawienia przeglądarki internetowej zezwalają na zapisywanie ich na urządzeniu końcowym Użytkownika. Kontynuowanie przeglądania serwisu bez zmiany ustawień traktujemy jako zgodę na użycie plików cookies. Więcej w Polityce Cookies. Ukryj komunikat