Burger po włosku
Pomysł na pyszne, wegetariańskie burgery.
Burger po włosku
- Czas przygotowania: 20 minut
- Ilość porcji: 2
Składniki:
- 60 g majonezu
- 5 g pesto
- 40 g pomidorów suszonych w oliwie
- 25 g pomidorków koktajlowych
- 40 g szpinaku baby
- 2 bułki do burgerów
- 160 g Unbelievabul burger The Vegeterian Butcher
- 40 g sera gorgonzola
- 10 ml oleju
Sposób przygotowania:
- Połącz w niewielkim naczyniu majonez i pesto.
- Pomidorki koktajlowe podziel na ćwiartki. Pomidory suszone pokrój w paski. Wymieszaj je wraz ze szpinakiem oraz zalewą z suszonych pomidorów.
- Na oleju z każdej strony smaż Unbelievabul Burgers do momentu, aż się zarumienią.
- Bułki poprzekrawaj na pół i lekko je opiecz.
- Pieczywo posmaruj sosem z majonezu i pesto. Na sam spód ułóż porcję szpinaku i pomidorów. Następnie nałóż usmażonego burgera. Pokrusz na nim ser gorgonzola i dodaj drugą warstwę szpinaku oraz pomidorów. Burgera przykryj pozostałą częścią bułki.
Fot. The Vegeterian Butcher
Informacja prasowa