Burger po włosku

Przepis na burgery.
Pomysł na pyszne, wegetariańskie burgery.

Burger po włosku

  • Czas przygotowania: 20 minut
  • Ilość porcji: 2

Składniki:

  • 60 g majonezu
  • 5 g pesto
  • 40 g pomidorów suszonych w oliwie
  • 25 g pomidorków koktajlowych
  • 40 g szpinaku baby
  • 2 bułki do burgerów
  • 160 g Unbelievabul burger The Vegeterian Butcher
  • 40 g sera gorgonzola
  • 10 ml oleju

Sposób przygotowania:

  1. Połącz w niewielkim naczyniu majonez i pesto.
  2. Pomidorki koktajlowe podziel na ćwiartki. Pomidory suszone pokrój w paski. Wymieszaj je wraz ze szpinakiem oraz zalewą z suszonych pomidorów.
  3. Na oleju z każdej strony smaż Unbelievabul Burgers do momentu, aż się zarumienią.
  4. Bułki poprzekrawaj na pół i lekko je opiecz.
  5. Pieczywo posmaruj sosem z majonezu i pesto. Na sam spód ułóż porcję szpinaku i pomidorów. Następnie nałóż usmażonego burgera. Pokrusz na nim ser gorgonzola i dodaj drugą warstwę szpinaku oraz pomidorów. Burgera przykryj pozostałą częścią bułki.

Fot. The Vegeterian Butcher
Informacja prasowa




Społeczność

Newsletter

Reklama



 
W tej witrynie stosujemy pliki cookies. Standardowe ustawienia przeglądarki internetowej zezwalają na zapisywanie ich na urządzeniu końcowym Użytkownika. Kontynuowanie przeglądania serwisu bez zmiany ustawień traktujemy jako zgodę na użycie plików cookies. Więcej w Polityce Cookies. Ukryj komunikat