Cannelloni z jarmużem

Przepis na cannelloni z jarmużem.
Przepis na makaron cannelloni Lubella z jarmużem.

Składniki:

  • Makaron Lubella Inspiracje Cannelloni (1 op.)
  • Jarmuż (500g)
  • Ricotta (500g)
  • Sól, pieprz
  • Gałka muszkatołowa
  • Parmezan (50 g)
  • Czosnek (2 ząbki)
  • Masło (3 łyżki)


Beszamel

  • Masło (3 łyżki)
  • Lubella Mąka Puszysta Poznańska  (3 łyżki)
  • Mleko  (500 ml)
  • Sól
  • Gałka muszkatołowa


Przygotowanie:
Oddzielamy liście jarmużu od twardych łodyg i siekamy drobno, następnie dusimy na maśle z czosnkiem i solą aż zmięknie. Odstawiamy do ostygnięcia.
Gdy ostygnie dodajemy ricottę , tarty parmezan, doprawiamy solą, pieprzem i gałką muszkatołową. Tak otrzymana masą napełniamy rurki canneloni. Napełnione rurki układamy w naczyniu do zapiekania.

Beszamel
:
Z masła i mąki robimy zasmażkę na patelni z grubym dnem. Dolewamy zimne mleko powoli cały czas mieszając  by nie zrobiły się grudki. Chwilę gotujemy i doprawiamy solą oraz tarta gałką muszkatołową.
Napełnione rurki zalewamy przygotowanym wcześniej beszamelem. Posypujemy gałką muszkatołową i pieczemy w piekarniku nagrzanym do 170 stopni przez 35 minut aż beszamel lekko się zrumieni.

Fot. Lubella
IP




Społeczność

Newsletter

Reklama



 
W tej witrynie stosujemy pliki cookies. Standardowe ustawienia przeglądarki internetowej zezwalają na zapisywanie ich na urządzeniu końcowym Użytkownika. Kontynuowanie przeglądania serwisu bez zmiany ustawień traktujemy jako zgodę na użycie plików cookies. Więcej w Polityce Cookies. Ukryj komunikat