Chałka z kozim twarożkiem, malinami i pistacjami

Klasyka przełamana nowoczesnością. Chałka z kozim twarożkiem, malinami i pistacjami - przepis kulinarny.
Chałka z kozim twarożkiem, malinami i pistacjami to klasyka smaku w finezyjnym wydaniu. Harmonijnie dobrane składniki tworzą na talerzu niepowtarzalną kompozycję smakową, a dodatkowo stanowią mocny akcent kulinarnej aranżacji. To doskonały sposób na prosty i szybki deser, który można podać zgodnie z przepisem lub urozmaicić o kolejne dodatki wedle swojego uznania.

Składniki (2 porcje):

  • 4 kromki chałki
  • 150 g twarożku koziego
  • garść orzechów pistacjowych KRESTO
  • 1/2 szklanki malin
  • ocet balsamiczny, gęsty, np. malinowy

Wykonanie:

  1. Kromki chałki ułóż na talerzach.
  2. Wyłóż serek.
  3. Całość posyp malinami oraz pokrojonymi orzeszkami.
  4. Tuż przed podaniem deser skrop octem balsamicznym.

Fot. VOG Polska
Informacja prasowa





Społeczność

Newsletter

Reklama



 
W tej witrynie stosujemy pliki cookies. Standardowe ustawienia przeglądarki internetowej zezwalają na zapisywanie ich na urządzeniu końcowym Użytkownika. Kontynuowanie przeglądania serwisu bez zmiany ustawień traktujemy jako zgodę na użycie plików cookies. Więcej w Polityce Cookies. Ukryj komunikat