Chłodnik koktajlowy z burakiem

Przepis na chłodnik koktajlowy z burakiem, selerem naciowym, marchwią oraz orzechami.
Przepis na chłodnik koktajlowy z burakiem, selerem naciowym, marchwią oraz karmelizowanymi orzechami włoskimi z pumperniklem.

Składniki na 4 porcje:

  • Kefir 800 g
  • Śmietana 18% 100 g
  • Twarożek kanapkowo-sernikowy Mój Ulubiony 100 g
  • Koktajl Red Fit&Easy 1 opak.
  • Młode buraczki 200 g
  • Miód akacjowy 100 g
  • Cytryna 2 szt.
  • Orzech włoski 200 g
  • Pumpernikiel 2 kromki
  • Olej do smażenia orzecha
  • Cukier 0,5 kg.


Wykonanie:
Orzech włoski zagotować trzykrotnie w syropie cukrowym, a następnie usmażyć w 160 st. C. Koktajl Red zmiksować z kefirem, śmietaną 18% i twarożkiem Mój Ulubiony, doprawiając sokiem z cytryny. Całość schłodzić. Młode buraczki umyć dobrze i upiec w miodzie akacjowym. Chłodnik zalać do misek i udekorować siekanymi orzechami włoskimi, buraczkami, kawałkami pumpernikla oraz listkami selera naciowego.

Fot. Fit&Easy
Infomacja prasowa




Społeczność

Newsletter

Reklama



 
W tej witrynie stosujemy pliki cookies. Standardowe ustawienia przeglądarki internetowej zezwalają na zapisywanie ich na urządzeniu końcowym Użytkownika. Kontynuowanie przeglądania serwisu bez zmiany ustawień traktujemy jako zgodę na użycie plików cookies. Więcej w Polityce Cookies. Ukryj komunikat