Chrupiące kokosowe krewetki z sosem koperkowym

Przepis na chrupiące kokosowe krewetki z sosem koperkowym.
Przepis został przygotowany przez Roberta Muzyczkę, Szefa Kuchni Dworu Korona Karkonoszy.

Składniki:

  • 500 g surowych krewetek Black Tiger
  • 3 łyżki mąki
  • 2-3 jajka
  • sok z połówki cytryny
  • wiórki kokosowe
  • Sos koperkowy Tarsmak
  • olej
  • sól, pieprz do smaku


Wykonanie:
Krewetki umyć i obrać, zostawiając ogonek. Doprawić solą, pieprzem i sokiem z cytryny. Opanierować w mące, jajku i wiórkach kokosowych. Usmażyć na złoty kolor, wkładając na rozgrzany głęboki olej, a następnie odsączyć na ręczniku papierowym. Podawać z Sosem koperkowym Tarsmak oraz tostami z masłem.

Fot. Tarsmak
IP




Społeczność

Newsletter

Reklama



 
W tej witrynie stosujemy pliki cookies. Standardowe ustawienia przeglądarki internetowej zezwalają na zapisywanie ich na urządzeniu końcowym Użytkownika. Kontynuowanie przeglądania serwisu bez zmiany ustawień traktujemy jako zgodę na użycie plików cookies. Więcej w Polityce Cookies. Ukryj komunikat