Wspólny czas urozmaicą lekkie przekąski z kolorowymi, chrupiącymi warzywami. Spotkania z przyjaciółmi to nie tylko świetna zabawa, ale również doskonała okazja do odkrywania nowych smaków. W wakacje mamy więcej czasu na rozwijanie swoich kulinarnych umiejętności, a do tego chętniej sięgamy też po sezonowe warzywa i owoce, które latem smakują jeszcze lepiej. Kolorowe dania przekonają do siebie nawet największych przeciwników warzyw. W połączeniu z plastrami VeggieDay zyskają też kolejnych zwolenników dań wegetariańskich.
Sajgonki to popularne danie kuchni chińskiej przygotowywane w licznych wariacjach kulinarnych. Sajgonki mogą być lekkie, niskokaloryczne i w dalszym ciągu smaczne. W środku skrywają plastry VeggieDay z brokułami i mnóstwo chrupiących warzyw. W towarzystwie azjatyckiego sosu na bazie masła orzechowego smakują świetnie. Dobór składników jest dowolny, ale wybierając swoje ulubione warzywa i dodatki na pewno będzie pysznie. Zaskocz przyjaciół kreatywnością w kuchni i przekonajcie się, jak chrupie lato na talerzu.
Lekkie sajgonki z plastrami wegetariańskimi i warzywami
Składniki:
Sos orzechowy:
Sposób przygotowania:
Wskazówka: Do sajgonek można użyć innych ulubionych warzyw. Dobrze sprawdzi się kalarepa, papryka, rzodkiewki.
Smacznego!
Fot. VeggieDay
Informacja prasowa