Chutney warzywny

Przepis na chutney warzywny.
Przepis na chutney warzywny do słoików.

Składniki:

  • 1 kg. cukinii,
  • 2 cebule,
  • 2 papryki,
  • ½ kg. pomidorów,
  • 1 szklanka octu,
  • 1 łyżka soli,
  • 2 łyżki kolendry,
  • szczypta pieprzu,
  • szczypta papryki ostrej,
  • szczypta cukru


Cukinię i paprykę umyć, pokroić, dodać pokrojoną cebulę, posolić i odstawić pod przykryciem na kilka godzin. Przełożyć do garnka, dodać obrane ze skórki pomidory i gotować na małym ogniu, aż masa stanie się gęsta, doprawić octem, kolendrą, pieprzem, papryka i cukrem. Rozlać do słoików, odstawić do ostudzenia do góry dnem.

Ewelina Makoś
(ewelina.makos@dlalejdis.pl)

Fot. freepik




Społeczność

Newsletter

Reklama



 
W tej witrynie stosujemy pliki cookies. Standardowe ustawienia przeglądarki internetowej zezwalają na zapisywanie ich na urządzeniu końcowym Użytkownika. Kontynuowanie przeglądania serwisu bez zmiany ustawień traktujemy jako zgodę na użycie plików cookies. Więcej w Polityce Cookies. Ukryj komunikat