Chwila przyjemności podczas jesiennej słoty

Czekoladowe brownie z czerwonej fasoli - przepis marki Halina
Brownie w całkowicie nowej odsłonie.

Czekoladowe brownie z czerwonej fasoli

Składniki:

  • 500g czerwonej fasoli (np. marki Halina)
  • ¾ szklanki kakao
  • 2 łyżki mielonego siemienia lnianego
  • 2 banany
  • 2 łyżki cukru
  • 1 i ½ łyżeczki proszku do pieczenia
  • 2 łyżki mąki
  • 3 łyżki rozpuszczonego oleju kokosowego

Polewa:

  • 2 łyżki oleju kokosowego
  • 4 łyżki kakao
  • 2 łyżki cukru
  • 4 łyżki mleka

Metoda:

  1. Fasolę moczyć w wodzie przez 12h. Następnie opłukać i odsączyć. Ugotować do miękkości w nieosolonej wodzie.
  2. Siemię lniane namoczyć w 6 łyżkach wody aż siemię będzie miękkie.
  3. Wszystkie składniki ciasta dokładnie zmielić w mikserze. Przełożyć do wysmarowanej olejem formy o średnicy 20cm i piec przez 45 minut w 180 st.C.
  4. W międzyczasie przygotować polewę. W rondelku na małym ogniu rozpuścić olej i dodać resztę składników. Dokładnie wymieszać i rozprowadzić po cieście.
  5. Cisto po ostygnięciu trzymać przez parę godzin w lodówce.

Fot. Halina
Informacja prasowa




Społeczność

Newsletter

Reklama



 
W tej witrynie stosujemy pliki cookies. Standardowe ustawienia przeglądarki internetowej zezwalają na zapisywanie ich na urządzeniu końcowym Użytkownika. Kontynuowanie przeglądania serwisu bez zmiany ustawień traktujemy jako zgodę na użycie plików cookies. Więcej w Polityce Cookies. Ukryj komunikat