Ciasteczka Brownie z białą czekoladą

12 kwietnia w Polsce obchodzimy Dzień Czekolady - przepis kulinarny.
Pomysł na czekoladowe słodkości.

Ciasteczka Brownie z białą czekoladą

Składniki:

  • 60g masła
  • 150g gorzkiej czekolady
  • 50g białej czekolady
  • 2 jajka
  • 150g cukru
  • 50g mąki pszennej
  • 1/3 łyżeczki proszku do pieczenia

Sposób wykonania:

  1. Gorzką czekoladę rozpuścić razem z masłem w kąpieli wodnej.
  2. Jajka miksować z cukrem około 5 minut na kogel-mogel. Dodać masę czekoladową i dalej mieszając wsypać mąkę z proszkiem do pieczenia. Na koniec dodać pokruszoną białą czekoladę.
  3. Wstawić do zamrażarki na 10 minut.
  4. Wykładać łyżką na blaszkę z papierem do pieczenia.
  5. Ciastka same się rozleją podczas pieczenia. Piec w temperaturze 180* przez 10 minut.
  6. Podczas schładzania ciastka stwardnieją.

Fot. Dwór Korona Karkonoszy
Informacja prasowa




Społeczność

Newsletter

Reklama



 
W tej witrynie stosujemy pliki cookies. Standardowe ustawienia przeglądarki internetowej zezwalają na zapisywanie ich na urządzeniu końcowym Użytkownika. Kontynuowanie przeglądania serwisu bez zmiany ustawień traktujemy jako zgodę na użycie plików cookies. Więcej w Polityce Cookies. Ukryj komunikat