Ciasteczka Brownie z białą czekoladą
Pomysł na czekoladowe słodkości.
Ciasteczka Brownie z białą czekoladą
Składniki:
- 60g masła
- 150g gorzkiej czekolady
- 50g białej czekolady
- 2 jajka
- 150g cukru
- 50g mąki pszennej
- 1/3 łyżeczki proszku do pieczenia
Sposób wykonania:
- Gorzką czekoladę rozpuścić razem z masłem w kąpieli wodnej.
- Jajka miksować z cukrem około 5 minut na kogel-mogel. Dodać masę czekoladową i dalej mieszając wsypać mąkę z proszkiem do pieczenia. Na koniec dodać pokruszoną białą czekoladę.
- Wstawić do zamrażarki na 10 minut.
- Wykładać łyżką na blaszkę z papierem do pieczenia.
- Ciastka same się rozleją podczas pieczenia. Piec w temperaturze 180* przez 10 minut.
- Podczas schładzania ciastka stwardnieją.
Fot. Dwór Korona Karkonoszy
Informacja prasowa