Co podać na świąteczny stół?

Jaja faszerowane farszem z kiełbasy - przepis kulinarny.
Śniadanie wielkanocne, tak jak malowanie pisanek czy święcenie pokarmów, stanowi nieodzowny element wiosennych świąt.

To doskonała okazja do skosztowania wyśmienitych potraw przygotowywanych specjalnie na ten czas. Co zatem podać na świąteczny stół, by zadowolić podniebienia domowników? Spieszymy z pomocą i przedstawiamy przepis na śniadaniowe menu.

Jaja faszerowane farszem z kiełbasy

Składniki:

  • 6 jajek
  • 2 łyżki majonezu
  • 150g kiełbasy JBB
  • 3 rzodkiewki
  • 2 łyżki majonezu
  • 2 ogórki konserwowe
  • kiełki
  • sól i pieprz

Sposób przygotowania:
Ugotowane jajko na twardo przekrój na pół i wydrąż żółtko. Ogórki, rzodkiewki i kiełbasę pokrój w drobną kostkę. Dodaj majonez i dopraw. Połówki jajek faszeruj farszem i ozdób kiełkami.

Fot. JBB Bałdyga
Informacja prasowa




Społeczność

Newsletter

Reklama



 
W tej witrynie stosujemy pliki cookies. Standardowe ustawienia przeglądarki internetowej zezwalają na zapisywanie ich na urządzeniu końcowym Użytkownika. Kontynuowanie przeglądania serwisu bez zmiany ustawień traktujemy jako zgodę na użycie plików cookies. Więcej w Polityce Cookies. Ukryj komunikat