Cynamonowe przysmaki

Marchewkowo-cynamonowe babeczki z kremem twarożkowym - przepis
Co uprzyjemni długie jesienno-zimowe wieczory? Jak przywołać cudowne wspomnienia i razem z najbliższymi spędzić miło czas?

Wystarczy wypełnić dom korzennym zapachem cynamonu, który otula aromatem i dodaje magii wspólnym chwilom.

Przepis na marchewkowo-cynamonowe babeczki z kremem twarożkowym

Składniki - ciasto:

  • 2 szklanki tartej marchewki
  • 1,5 szklanki mąki
  • 1,5 łyżeczki proszku do pieczenia
  • pół łyżeczki sody oczyszczonej
  • 2 łyżeczki soli
  • łyżeczka cynamonu
  • szczypta suszonego imbiru
  • 3 jajka
  • 3/4 szklanki oleju
  • szklanka cukru
  • laska wanilii

Składniki - krem:

  • 450 g twarożku kanapkowo-sernikowego Mój Ulubiony
  • cukier

Przygotowanie:

Mąkę wymieszać z proszkiem, sodą, solą, cynamonem, imbirem i ziarenkami wanilii. W drugim naczyniu zmiksować grubo startą marchew z olejem, jajkami, cukrem. Połączyć obydwie masy i wymieszać łyżką. Tak powstałe ciasto nakładać do foremek i piec ok 25 minut w 180 st. C.

Wystudzone babeczki udekorować masą twarożkową ( twarożek kanapkowo-sernikowy Mój Ulubiony wymieszany z cukrem - do smaku), posypać cynamonem i udekorować orzechami pecan.

PYSZNE!

Fot. Mój Ulubiony
Informacja prasowa




Społeczność

Newsletter

Reklama



 
W tej witrynie stosujemy pliki cookies. Standardowe ustawienia przeglądarki internetowej zezwalają na zapisywanie ich na urządzeniu końcowym Użytkownika. Kontynuowanie przeglądania serwisu bez zmiany ustawień traktujemy jako zgodę na użycie plików cookies. Więcej w Polityce Cookies. Ukryj komunikat