Czekoladowe ciasto serowe z gruszkami

Przepis na czekoladowe ciasto serowe z gruszkami.
Jesień zachwyca bogactwem swoich darów!

Choć jest zapowiedzią chłodniejszych dni i nadchodzącej zimy, póki trwa warto korzystać z jej dobrodziejstw i cieszyć się złocistym słońcem, przepięknymi kolorami drzew i zapachem deszczu. W kuchni mamy duże pole do popisu! Sezonowe owoce i warzywa już czekają by znaleźć się w naszym jadłospisie. Dynia, bakłażan czy brokuł – świetnie sprawdzą się do dań jednogarnkowych, a jabłka, śliwki i gruszki, możemy wykorzystać do przygotowania przetworów. Marka Mój Ulubiony na weekendowy, jesienny deser proponuje czekoladowe ciasto serowe z gruszkami! Połączenie twarożku, czekolady i gruszek daje spektakularny efekt smakowy. Smacznego!!!

Czekoladowe ciasto serowe z gruszkami

Składniki:

  • 150 g twarożku kanapkowo - sernikowego Mój Ulubiony
  • 100 ml mleka
  • 3 jajka
  • 150 g cukru
  • 100 g masła, miękkiego
  • 250 g mąki
  • 1,5 łyżeczki proszku do pieczenia
  • 100 g czekolady gorzkiej
  • 2 średnie gruszki


Przygotowanie:
Twarożek dokładnie połączyć z mlekiem. Mąkę przesiać z proszkiem do pieczenia, odstawić. Jajka utrzeć z cukrem na puszystą masę, dodawać masło dalej ucierając. Połączyć z twarożkiem wymieszanym z mlekiem. Dodać mąkę z proszkiem i wymieszać. Na końcu wmieszać posiekaną na małe kawałeczki czekoladę. Masę przełożyć do wyłożonej papierem keksówki. Gruszki pokrojone w plastry włożyć na sztorc w ciasto, piec około 60 minut w 180 stopniach C. Ostudzić na kratce kuchennej. Podawać lekko oprószone cukrem pudrem, krojone w plastry.

Fot. „Mój Ulubiony”
Informacja prasowa




Społeczność

Newsletter

Reklama



 
W tej witrynie stosujemy pliki cookies. Standardowe ustawienia przeglądarki internetowej zezwalają na zapisywanie ich na urządzeniu końcowym Użytkownika. Kontynuowanie przeglądania serwisu bez zmiany ustawień traktujemy jako zgodę na użycie plików cookies. Więcej w Polityce Cookies. Ukryj komunikat