Dla wszystkich domowników

Indyk z szynką w sosie z rozmarynu - przepis kulinarny.
Na obiad z powodzeniem można podać indyka z szynką w sosie z rozmarynu. To danie z pewnością przypadnie do gustu wszystkim domownikom. Sprawdź, jak je przygotować.

Indyk z szynką w sosie z rozmarynu

  • czas przygotowania: 40 min

Składniki:

  • Szynka Biebrzówka od JBB Bałdyga
  • Polędwiczki z piersi indyka
  • Ser żółty w plastrach
  • 200 gram tartego żółtego sera
  • Szklanka śmietany 30%
  • Kilka gałązek rozmarynu
  • Cebula
  • Sól i świeżo mielony pieprz

Sposób przygotowania:
Polędwiczki z piersi z indyka natnij tak, aby zrobić kieszonkę, a następnie dopraw solą i pieprzem. Do środka indyka włóż plastry szynki Biebrzówki od JBB Bałdyga i sera żółtego. Piersi z indyka przełóż do naczynia żaroodpornego. Do śmietany dodaj starty ser, posiekany świeży rozmaryn i dopraw do smaku solą oraz świeżo mielonym pieprzem. Tak przygotowanym sosem zalej mięso. Wstaw do piekarnika nagrzanego do 180°C i zapiekaj ok. 40 minut.

Fot. JBB Bałdyga
Informacja prasowa




Społeczność

Newsletter

Reklama



 
W tej witrynie stosujemy pliki cookies. Standardowe ustawienia przeglądarki internetowej zezwalają na zapisywanie ich na urządzeniu końcowym Użytkownika. Kontynuowanie przeglądania serwisu bez zmiany ustawień traktujemy jako zgodę na użycie plików cookies. Więcej w Polityce Cookies. Ukryj komunikat