Dlaczego Lubella Pełne Ziarno tak szybko znika?

Lubella Pełne Ziarno spaghetti w kremowym sosie z bobem i szynką parmeńską - przepis.
Pełnoziarniste makarony przekonują do siebie coraz większe grono smakoszy, a będzie tych wielbicieli jeszcze więcej!

Teraz makarony Pełne Ziarno od Lubelli mają nowy, delikatniejszy smak, który zachwyci nie tylko fanów makaronów pełnoziarnistych, ale także tych, którzy swoją przygodę  z tym smakiem dopiero rozpoczynają.  W nowej, lepszej odsłonie Pełnego Ziarna od Lubelli znajduje się kilka wariantów, wśród których każdy znajdzie coś dla siebie. 

DELIKATNIEJSZY SMAK, JAŚNIEJSZY KOLOR
Lubella Pełne Ziarno zmienia się – od teraz makarony Pełne Ziarno od Lubelli mają nowy, lepszy smak, a po ugotowaniu makaron jest jaśniejszy.
W czym tkwi sekret Pełnego Ziarna od Lubelli? Makaron Lubella Pełne Ziarno ma teraz jeszcze cieńszą strukturę, co powoduje, że jest delikatniejszy. Cała tajemnica lepszego, delikatniejszego smaku tkwi w doskonałej jakości zbożu oraz specjalnym sposobie mielenia ziaren, a Lubella zna się na tym jak nikt inny. Ma ponad 130 lat doświadczenia i tradycji, a młyn Lubelli w Lublinie należy do najnowocześniejszych w Europie. Nic więc dziwnego, że kiedy tylko na stole pojawi się danie z Lubella Pełne Ziarno – od razu szybko znika!

ZBOŻE, MINERAŁY, ENERGIA
Lubella Pełne Ziarno to niezmiennie źródło tych samych niezbędnych  minerałów oraz gwarancja 100% naturalnych składników. Makarony od Lubelli zawiera węglowodany, które mogą wpływać na uzupełnienie glikogenu w tkance mięśniowej. Są też źródłem białka, które może mieć pozytywny wpływ na prawidłowe funkcjonowanie mózgu, a także przyczyniać się do wzrostu masy mięśniowej i pomagać w jej utrzymaniu. W makaronach pełnoziarnistych od Lubelli znajdziemy również wiele cennych minerałów takich jak żelazo, miedź, fosfor czy mangan. Jest też błonnik, który może pomóc w oczyszczaniu organizmu, nabieraniu energii i sił do działania.

Lubella Pełne Ziarno spaghetti w kremowym sosie z bobem i szynką parmeńską

Składniki na 2 porcje:

  • 200 g makaronu Lubella Pełne Ziarno Spaghetti
  • 300 g bobu
  • 120 g boczku w kawałkach
  • 100 g serka mascarpone
  • 1 łyżka oleju rzepakowego
  • szczypta pieprzu
  • natka pietruszki do dekoracji

Przygotowanie:

1. Makaron Lubella Pełne Ziarno Spaghetti gotujemy w osolonej wodzie według wskazówek na opakowaniu. Odcedzając, zostawić 1/2 szklanki wody.

2. Ugotować bób, ostudzić i obrać.

3. Na rozgrzanym oleju podsmażyć boczek, dodać ser mascarpone i podlać wodą z gotowania makaronu.

4. Dodać bób, makaron Lubella Pełne Ziarno i gotować, aż sos lekko zgęstnieje

5. Doprawić szczyptą pieprzu.

6. Przed podaniem posypać natką pietruszki.

Fot. Lubella
Informacja prasowa




Społeczność

Newsletter

Reklama



 
W tej witrynie stosujemy pliki cookies. Standardowe ustawienia przeglądarki internetowej zezwalają na zapisywanie ich na urządzeniu końcowym Użytkownika. Kontynuowanie przeglądania serwisu bez zmiany ustawień traktujemy jako zgodę na użycie plików cookies. Więcej w Polityce Cookies. Ukryj komunikat