Lato to czas podróży, wycieczek, biesiadowania „pod chmurką”, biwaków i pieszych wypraw. Na każdą z tych okazji warto dobrze się przygotować, również pod względem ekwipunku żywnościowego – tak, by móc w pełni korzystać z wypoczynku, nie martwiąc się o zakupy czy przygotowanie posiłku. Najlepiej sprawdzają się takie wyroby, których nie trzeba przechowywać w warunkach chłodniczych. Istotne jest również poręczne i lekkie opakowanie. Dzięki temu możemy łatwo i wygodnie przewozić ulubione produkty, bez obaw o zachowanie ich jakości i bezpieczeństwa.
Wychodząc naprzeciw tym potrzebom, Sokołów wprowadza nową linię produktów nie wymagających chłodzenia – „Wygodne w drogę”. Swe unikalne właściwości zawdzięczają one specjalnej metodzie utrwalania żywności, jaką jest sterylizacja. Polega ona na oddziaływaniu na produkt temperatury powyżej 100°C w odpowiedniej jednostce czasu. W procesie sterylizacji drobnoustroje zostają zniszczone, bez żadnego wpływu na walory smakowe i zapachowe żywności. Metoda ta umożliwia przechowywanie produktów w temperaturze otoczenia (do 25°C) oraz wydłuża ich trwałość.
Sokołowskie produkty „Wygodne w drogę” można zabrać ze sobą wszędzie: w trasę, na wycieczkę, na piknik, na grilla. Ich opakowania są wygodne i lekkie – bez trudu zmieszczą się nawet w podręcznym bagażu. Są to wyroby bezpieczne i o gwarantowanej jakości, a przy tym bardzo smaczne. Sprawdzą się do szybkiego przygotowania „na ruszcie”, jak również do przyrządzenia różnorodnych wakacyjnych posiłków na każdą porę dnia.
Asortyment produktów Sokołów „Wygodne w drogę” obejmuje:
Produkty Sokołów „Wygodne w drogę” są dostępne w sklepach firmowych Sokołów oraz Gzella i lokalnych sklepach mięsnych.
Ceny:
Fot. Sokołów S.A.
Informacja prasowa