Dodatki do kawy doskonałej!

Kokos, soja, a teraz także migdał - tylko w Costa Coffee.
Tam, gdzie wieloletnie doświadczenie i pasja do kawy łączy się z naturą... rodzi się nowy smak. Poznaj roślinne alternatywy od Costa Coffee, które z powodzeniem zastąpią mleka pochodzenia zwierzęcego.

Słodki kokos, kremowa soja oraz nowość w postaci napoju migdałowego z delikatną, orzechową nutą podkreślą wyjątkowy aromat ulubionych kaw Costa Coffee i zabiorą Cię w egzotyczną podróż pełną interesujących połączeń smakowych.

Napoje na bazie roślin cieszą się niesłabnącym zainteresowaniem nie tylko wśród wegan oraz osób nietolerujących laktozy. Ze względu na bogactwo witamin, minerałów i zdrowych tłuszczów, jak również niską kaloryczność coraz więcej osób decyduje się na tego typu alternatywę. Nie wszyscy jednak wiedzą jak łączyć kawę i napój roślinny, aby uzyskać idealny smak. Wychodząc naprzeciw oczekiwaniom i potrzebom klientów Costa Coffee stworzyła najlepszą ofertę bazującą na napojach roślinnych,  które stanowią zdrowy zamiennik dla wielbicieli mlecznych kaw.

Od teraz w Costa Coffee napoje przygotowywane będą w dwóch wersjach – klasycznej oraz wegańskiej– na napoju roślinnym. Po raz pierwszy obok kokosa i soi w kawiarniach dostępny będzie także napój na bazie migdałów. Jego aksamitna, kremowa konsystencja idealnie sprawdzi się w klasycznym Latte, jak również jego słodkich wariacjach czy tradycyjnej Americano, podkreślając właściwości mieszanek kawy i dodając przyjemnego, orzechowego posmaku.

Migdałowe nowości jako dopełnienie smaku

Obok ulubionych bestsellerów pojawiają się także nowości bazujące na napoju migdałowym:

  • Winter Latte to klasyka w najlepszym znaczeniu, która stanowi idealne połączenie najwyższej jakości espresso i aksamitnego napoju migdałowego, uwydatniając jego właściwości. Całość ozdobiona prażonymi płatkami migdałów, które jeszcze bardziej akcentują charakter kawy. A co najistotniejsze to kawowa propozycja o niskiej kaloryczności (tylko 25 kcal w 100ml).
  • Waniliowa Latte na migdałowym o przyjemnym, waniliowym smaku. Zwieńczona drobną, karmelową posypką, która subtelnie podkreśla słodycz napoju. W tym przypadku napój migdałowy pozwala składnikom rozpływać się kolejno i zapewnia delikatne waniliowo – migdałowe wykończenie.
  • Czekoladowa Latte na migdałowym – to równie klasyczny smak co wanilia. Napój migdałowy pomaga odkryć smak czekolady na nowo. Migdał bardzo dobrze współgra z innymi składnikami, nadając im orzechowy posmak.

Wśród nowości nie mogło zabraknąć także intensywnej, słodkiej czekolady. Costa Coffee wprowadza do swojej oferty nową edycję – gorącej czekolady.  Czekolada zaakcentowana jest wyraźnym i przyjemnym smakiem orzechowym, a lekkości nadaje jej wykończenie bitą śmietaną i prażonymi płatkami migdałów, których nie może zabraknąć w tej kampanii.

Odkryjemy je również w migdałowym biszkopcie z kremowym nadzieniem, posypanym kawałkami migdałów. Kolejną nowością wśród ciast jest wyjątkowy w smaku sernik na spodzie brownie, z białą polewą, posypką z liofilizowanej truskawki oraz ozdobą z ciastek. Obie propozycje idealnie dopełnią ofertę kaw przyrządzonych na migdałowym napoju.

Wybierz swój ulubiony napój i sprawdź jak smakuje w nowej, roślinnej odsłonie lub rozsmakuj się w nowościach.

Fot. Costa Coffee
Informacja prasowa




Społeczność

Newsletter

Reklama



 
W tej witrynie stosujemy pliki cookies. Standardowe ustawienia przeglądarki internetowej zezwalają na zapisywanie ich na urządzeniu końcowym Użytkownika. Kontynuowanie przeglądania serwisu bez zmiany ustawień traktujemy jako zgodę na użycie plików cookies. Więcej w Polityce Cookies. Ukryj komunikat