Domowe nigiri-sushi

Zaskocz swoją drugą połówkę pyszną kolacją z okazji Dnia Dobrych Uczynków - przepis kulinarny.
To, co tygryski lubią najbardziej

Przygotowując posiłek, musimy pamiętać o tym, co lubi nasz połówka. Posiłek ma być przyjemnością, a nie treningiem degustacji produktów, do których nie jesteśmy przekonani. Kochacie słoneczną Italię? Warto postawić na specjały kuchni włoskiej. A może to odległe kraje azjatyckie są bliskie Waszemu sercu? Domowe nigiri-sushi smakiem przywoła te egzotyczne klimaty.

Domowe nigiri-sushi

  • Czas przygotowania: 15 min.
  • Liczba porcji:4

Składniki:

  • 200 g fileta z tuńczyka lub łososia. Mogą   być również krewetki lub inna dowolna ryba
  • 20 g pasty wasabi
  • 300 g ugotowanego ryżu
  • 1 opakowanie nori

Sposób przygotowania:

  1. Pokrój rybę w plastry ok. 2 cm x 4 cm.
  2. Następnie weź mniej więcej dwie łyżki ryżu i uformuj go w dłoni przyciskając delikatnie dwoma palcami. Ryż posmaruj z wierzchu odrobiną wasabi.
  3. Na tak uformowany ryż nałóż przygotowane kawałki ryby.
  4. Z płata nori wytnij cienkie paski i zawiń wokół owalnego kawałka nigiri.

Fot. Knorr
Informacja prasowa




Społeczność

Newsletter

Reklama



 
W tej witrynie stosujemy pliki cookies. Standardowe ustawienia przeglądarki internetowej zezwalają na zapisywanie ich na urządzeniu końcowym Użytkownika. Kontynuowanie przeglądania serwisu bez zmiany ustawień traktujemy jako zgodę na użycie plików cookies. Więcej w Polityce Cookies. Ukryj komunikat