Domowe hot-dogi

Opublikowano: 2020-10-15
Hot-dogi z relishem z kolorowych papryk, prażoną cebulką i Musztardą Kozaka Roleski - przepis kulinarny.
Prosty przepis na unię amerykańsko-indyjską na talerzu? Hot-dogi z relishem! Choć sos ten oryginalnie wywodzi się z kuchni indyjskiej, stanowi jeden z tradycyjnych dodatków amerykańskich fastfoodów.

Prostotę, a zarazem wyrazistość smakową i sytość popularnej „bułki z parówką” możemy poznać dzięki domowym hot-dogom z relishem z kolorowych papryk, prażoną cebulką i Musztardą Kozaka Roleski, która gwarantuje naprawdę kozackie doznania smakowe.

Relish to rodzaj gęstego, słodko-kwaśnego sosu przygotowywanego z posiekanych, gotowanych lub marynowanych warzyw oraz owoców. Choć posiada azjatyckie korzenie, często używany jest jako dodatek do jednego z najpopularniejszych, amerykańskich dań typu fast food serwowanych w większości restauracji, barów i food trucków, czyli hot-dogów. Poza bułką i kiełbaską w hot dogu istotny jest także sos, dlatego dobrodziejstwa smakowe z różnych zakątków świata jeszcze mocniej motywują rzesze smakoszy do poszukiwania coraz to nowszych przepisów.

W przepisie na domowe hot-dogi, prócz egzotycznego relishu, znajduje się jeszcze jeden wyjątkowy składnik – Musztarda Kozaka Roleski. Posiada ona prawdziwie ognisty i porywczy temperament, przez co w szczególności sprawdza się jako dodatek do mięsnych dań poddawanych smażeniu czy pieczeniu. Jako składnik domowych hot-dogów z relishem z kolorowych papryk, jej charakterystyczny, ostry smak doskonale łączy się ze słodko-kwaśnym sosem i aromatem prażonej cebuli, zachwycając nawet najbardziej wymagające podniebienia.

Domowe hot-dogi z relishem z kolorowych papryk i prażoną cebulką

Składniki (4 porcje):

  • 4 bułki podłużne/ półbagietki
  • 4 kiełbaski

Relish:

  • 1 żółta papryka
  • 1 czerwona papryka
  • 1 zielona papryka
  • 3 łyżki oliwy z oliwek extra virgine
  • sól, pieprz
  • Musztarda Kozaka Roleski
  • prażona cebulka
  • majonez/ketchup do posmarowana bułki

Sposób przygotowania:

  1. Piekarnik rozgrzać do 180 st. Upiec kiełbaski, a pod koniec podpiec też bułki tak, by były chrupiące z zewnątrz.
  2. Relish: Papryki pokroić w drobną kostkę, wsypać do dużej miski. Wymieszać z oliwą z oliwek, solą i pieprzem.
  3. Bułki przekroić na pół, ale nie do końca. Wysmarować majonezem/ketchupem lub ulubionym sosem. Włożyć kiełbaski, a na nie po kilka łyżek relishu paprykowego. Polać Musztardą Kozaka Roleski i posypać prażoną cebulką.

Smacznego !

Fot. Roleski
Informacja prasowa




Społeczność
Reklama


 
W tej witrynie stosujemy pliki cookies. Standardowe ustawienia przeglądarki internetowej zezwalają na zapisywanie ich na urządzeniu końcowym Użytkownika. Kontynuowanie przeglądania serwisu bez zmiany ustawień traktujemy jako zgodę na użycie plików cookies. Więcej w Polityce Cookies. Ukryj komunikat