Domowy grill

Szaszłyki z kiełbasy i ciasta francuskiego - przepis kulinarny.
Ciepłe dni zachęcają do tego, by rozpalić grill i wrzucić na ruszt kiełbasę, skrzydełka czy smakowitą karkówkę. Jak to zrobić, gdy przymusowa kwarantanna uziemiła nas w domu? Są na to sposoby!

Szczęśliwi posiadacze ogrodów bez większych problemów rozpalą grill na własnym terenie np. w ogródku czy na tarasie. Smakołyki z rusztu możemy również przyrządzić w domowej kuchni – na patelni, grillu elektrycznym czy w piekarniku z funkcją grilla. Do dzieła! Sprawdźcie nasze przepisy na sałatkę z grillowanymi warzywami i serem, szaszłyki z kiełbasy i ciasta francuskiego lub roladki z bakłażana z boczkiem. Palce lizać!

Szaszłyki z kiełbasy i ciasta francuskiego

Składniki:

  • 1 ciasto francuskie
  • kiełbasa wielkopolska #JBB
  • majeranek
  • patyczki do szaszłyków

Sposób przygotowania:
Piekarnik nastaw na 190 stopni. Ciasto francuskie podziel na dwa płaty, na każdym ułóż po jednej kiełbasie. Posyp majerankiem i szczelnie zawiń. Pokrój na 2 cm plasterki i nabij na patyczki. Piecz w piekarniku przez około 30 minut.

Fot. JBB Bałdyga
Informacja prasowa




Społeczność

Newsletter

Reklama



 
W tej witrynie stosujemy pliki cookies. Standardowe ustawienia przeglądarki internetowej zezwalają na zapisywanie ich na urządzeniu końcowym Użytkownika. Kontynuowanie przeglądania serwisu bez zmiany ustawień traktujemy jako zgodę na użycie plików cookies. Więcej w Polityce Cookies. Ukryj komunikat