Szczęśliwi posiadacze ogrodów bez większych problemów rozpalą grill na własnym terenie np. w ogródku czy na tarasie. Smakołyki z rusztu możemy również przyrządzić w domowej kuchni – na patelni, grillu elektrycznym czy w piekarniku z funkcją grilla. Do dzieła! Sprawdźcie nasze przepisy na sałatkę z grillowanymi warzywami i serem, szaszłyki z kiełbasy i ciasta francuskiego lub roladki z bakłażana z boczkiem. Palce lizać!
Szaszłyki z kiełbasy i ciasta francuskiego
Składniki:
Sposób przygotowania:
Piekarnik nastaw na 190 stopni. Ciasto francuskie podziel na dwa płaty, na każdym ułóż po jednej kiełbasie. Posyp majerankiem i szczelnie zawiń. Pokrój na 2 cm plasterki i nabij na patyczki. Piecz w piekarniku przez około 30 minut.
Fot. JBB Bałdyga
Informacja prasowa