Drobiowe zawijasy

Opublikowano: 2020-06-30
Roladki drobiowe z warzywami - przepis kulinarny.
Drób to bardzo wdzięczne i dość łatwe do przyrządzenia mięso.

Na naszych stołach króluje głównie kurczak, ale warto również dla urozmaicenia jadłospisu przygotować danie z indykiem w roli głównej. To delikatne mięso sprawdzi się w przypadku fit burgerów czy chociażby sznycli. Dla fanów tych „zawijasów” proponujemy roladki z warzywami. Będą idealne na obiad dla całej rodziny i zaspokoją głód nawet największych głodomorów.

Roladki drobiowe z warzywami

Składniki:

  • 8 sznycli z indyka
  • 1 mała czerwona papryka
  • kawałek młodej cukinii
  • 100 g żółtego sera w kawałku
  • 2-3 łyżki musztardy
  • sól, pieprz
  • Delma Maślany smak 80% tłuszczu

Przygotowanie:

  1. Sznycle z indyka delikatnie rozbij tłuczkiem, oprósz solą i pieprzem.
  2. Warzywa umyj, osusz, usuń gniazda nasienne i potnij w paski. Ser pokrój w słupki.
  3. Mięso posmaruj cienko musztardą i ułóż na nim po 3 kawałki: cukinii, papryki i sera.
  4. Warzywa starannie i ciasno zawiń w mięso i zepnij wykałaczką.
  5. Na patelni rozgrzej Delmę Maślany smak 80% tłuszczu, ułóż roladki i obsmaż z każdej strony.
  6. Kiedy mięso będzie już ładnie zarumienione, przełóż je do wysmarowanej Delmą Maślany smak formy żaroodpornej, przykryj folią aluminiową i włóż na 20 minut do nagrzanego do 150 st. C piekarnika.

Fot. Delma
Informacja prasowa




Społeczność
Reklama


 
W tej witrynie stosujemy pliki cookies. Standardowe ustawienia przeglądarki internetowej zezwalają na zapisywanie ich na urządzeniu końcowym Użytkownika. Kontynuowanie przeglądania serwisu bez zmiany ustawień traktujemy jako zgodę na użycie plików cookies. Więcej w Polityce Cookies. Ukryj komunikat