Drożdżowe bez wyrabiania

Przepis na drożdżowe bez wyrabiania.
Przepis na ciasto drożdżowe bez wyrabiania.

Składniki:

  • 10 dag drożdży,
  • 2/3 szklanki cukru,
  • 2 łyżeczki cukru waniliowego,
  • 4 jajka,
  • 1 szklanka oleju,
  • 3/4 szklanki zimnego mleka,
  • 4 szklanki mąki,
  • rodzynki


Przygotowanie:
Do miski wsypać pokruszone drożdże, cukier, cukier waniliowy, roztrzepane jajka, olej i mleko, na koniec wsypać mąkę, Przykryć ściereczką i zostawić na 7 godzin lub całą noc. Po tym czasie wymieszać wszystko łyżką, dodać rodzynki. Ciasto przełożyć do formy i piec około 45 minut w 170 stopni Celsjusza.

Ewelina Makoś
(ewelina.makos@dlalejdis.pl)

Fot. freepik.com




Społeczność

Newsletter

Reklama



 
W tej witrynie stosujemy pliki cookies. Standardowe ustawienia przeglądarki internetowej zezwalają na zapisywanie ich na urządzeniu końcowym Użytkownika. Kontynuowanie przeglądania serwisu bez zmiany ustawień traktujemy jako zgodę na użycie plików cookies. Więcej w Polityce Cookies. Ukryj komunikat