Dusimy i pieczemy z Kostką Mięsną WINIARY

Kostka mięsna do duszenia i pieczenia Winiary.
Czymże byłby polski obiad bez mięsa? Szczególnie w jesienno-zimowe dni rośnie apetyt na bardziej treściwe co nieco. Jeśli po głowie chodzą Ci pyszne pieczenie, gulasze, czy bitki…

świetnie! Dodaj do nich Kostkę Mięsną WINIARY, a Twoje danie zyska wyrazisty smak i aromatyczny zapach domowej pieczeni.

Polacy kochają mięso, co do tego nie ma wątpliwości. Aż 91% z nas deklaruje, że je spożywa (niemal 40% rodzin - codziennie, a prawie połowa 2-3 razy w tygodniu).* Jesienią niemal ¼** polskich rodzin nie wyobraża sobie obiadu bez mięsa. Jak przygotować je smacznie? Najczęściej gotujemy i smażymy. Popularne jest również duszenie, a także pieczenie, ponieważ te formy przyrządzania mięsa nie są pracochłonne, bo drugie danie „robi się samo”. Sposobów przygotowywania dań z mięsem jest wiele, ale jak stworzyć ten idealny smak i aromat dania, który przyciągnie do stołu całą naszą rodzinę?   

Kiedy weźmiemy na nasz kulinarny warsztat mięso duszone i pieczone, nie zawsze bywa lekko… Poszukując idealnego smaku i zapachu mięsa warto zaprzyjaźnić się z Kostką Mięsną WINIARY. Dzięki niej każda potrawa zyska wyrazisty smak pieczonego mięsa nawet bez konieczności wcześniejszego smażenia. Kostka Mięsna WINIARY to gwarancja sukcesu, nadaje daniom aromatyczny zapach pieczeni.

Bywają dni, kiedy nie mamy ochoty na mięso w drugim daniu. Tu też z pomocą przychodzi Kostka Mięsna WINIARY. Idealnie sprawdza się w domowym gotowaniu. Dodajemy ją podczas gotowania zup, czy przyrządzania sosów. Spróbuj kaszy lub ryżu gotowanego na bulionie, a połączenie niecodziennych smaków zaskoczy Twoją rodzinę. Brakuje Ci pomysłu na jesienny obiad? Może pyszne kaszotto z kaszą gryczaną, papryką i kurczakiem? Wystarczy, że doprawisz kurczaka ulubionymi przyprawami i podsmażysz go na patelni. Następnie dodasz wcześniej pokrojoną paprykę, cebulkę, czosnek i kaszę. Całość podsmaż kilka minut aż warzywa i kasza będą miękkie, stopniowo dodając bulionu z Kostki Mięsnej WINIARY. Na koniec posyp danie natką pietruszki i gotowe!

* Według raportu IPSOS „Trendy w zwyczajach żywieniowych Polaków”. Edycja 2012
**Badanie konsumenckie „Odkrywamy smaki rodzinnych chwil”, przeprowadzone przez firmę Millward Brown na zlecenie marki WINIARY.

Fot. WINIARY
IP




Społeczność

Newsletter

Reklama



 
W tej witrynie stosujemy pliki cookies. Standardowe ustawienia przeglądarki internetowej zezwalają na zapisywanie ich na urządzeniu końcowym Użytkownika. Kontynuowanie przeglądania serwisu bez zmiany ustawień traktujemy jako zgodę na użycie plików cookies. Więcej w Polityce Cookies. Ukryj komunikat