Ekologiczna musztarda

Ekologiczna Musztarda Sarepska BIO od Roleski.
Musztarda podawana w formie ucieranych ziaren gorczycy z octem i oliwą znana była Rzymianom już 2000 lat temu.

Stanowi ona jeden z głównych dodatków do wędlin, kiełbas, a w wielu rejonach Polski – również sałatki jarzynowej. Rodzajów musztard jest wiele, a jedną z najpopularniejszych jest musztarda sarepska. Firma Roleski przygotowała Ekologiczną Musztardę Sarepską BIO, która powstaje z naturalnych i certyfikowanych składników, a także nie zawiera sztucznych barwników, wzmacniaczy smaku, konserwantów oraz glutenu.

Wiele znanych i lubianych potraw oraz dodatków posiada długą, nierzadko bardzo ciekawą historię. Musztarda również nie pojawiła się znikąd. Jej początków szukać można w antycznym Rzymie, skąd dotarła do niemalże każdego zakątka Europy. O popularności musztardy stanowił fakt, że produkujący ją musztardnicy cieszyli się szacunkiem i idącym za nim dorobkiem. W kolejnych latach cały świat oszalał na punkcie musztardy, która stała się aromatycznym dodatkiem do dań na ciepło i na zimno.

Musztarda z dalekiego wschodu
Odmian musztardy jest wiele – różnią się one smakiem, kolorem, konsystencją i nierzadko krajem pochodzenia. Musztarda sarepska jest jedną z najpopularniejszych. Tworzona jest z gorczycy sarepskiej uprawianej głównie w Rosji. Stanowi idealny dodatek do kanapek, kiełbasy, dań z grilla czy z piekarnika. Firma Roleski stworzyła ekologiczną wersję tej znanej musztardy, która swój smak i aromat zawdzięcza wyselekcjonowanym odmianom gorczycy oraz unikalnej metodzie produkcji. Musztarda Sarepska BIO to lekko ostra i bardzo aromatyczna propozycja dla prawdziwych smakoszy.

Ekologiczna musztarda Roleski BIO produkowana jest tylko z naturalnych i wolnych od GMO certyfikowanych składników. Wytwarzana jest z surowców pochodzących z upraw ekologicznych, w których nie stosuje się pestycydów oraz sztucznych nawozów. W efekcie Musztarda Sarepska BIO nie zawiera konserwantów, sztucznych barwników, wzmacniaczy smaku, a także glutenu.

Musztarda w polskiej kuchni
Musztarda Sarepska BIO od Roleski idealnie wpisuje się w dania, które od lat królują na polskich stołach. Najczęściej stosowana jest do smarowania zrazów lub rolady, jest chętnie dodawana do gulaszu wołowego, żeberek, kiełbasy czy karkówki. Podkreśla smak zarówno mięsa, jak i powstałego podczas obróbki termicznej sosu. Sprawdzi się także jako idealna baza do domowego dressingu musztardowego.

Ekologiczna Musztarda Sarepska BIO od Roleski powstaje zgodnie z normami Unii Europejskiej w zakresie produkcji i znakowania produktów ekologicznych. Jej szerokie zastosowanie sprawia, że na stałe może zagościć w wielu domach.

Ekologiczna Musztarda Sarepska BIO

  • Cena: 4,54 zł

Fot. Roleski
Informacja prasowa




Społeczność

Newsletter

Reklama



 
W tej witrynie stosujemy pliki cookies. Standardowe ustawienia przeglądarki internetowej zezwalają na zapisywanie ich na urządzeniu końcowym Użytkownika. Kontynuowanie przeglądania serwisu bez zmiany ustawień traktujemy jako zgodę na użycie plików cookies. Więcej w Polityce Cookies. Ukryj komunikat