Ekspresowa sałatka

Sałatka z rukolą, mango i awokado - przepis kulinarny.
Dla wszystkich, którzy nie czują się na siłach, by przyrządzić skomplikowaną potrawę, mamy szybką i prostą w przygotowaniu lekką sałatkę. Gwarantujemy, że zasmakuje każdej kobiecie. Połączenie soczystego mango i awokado z rukolą o orzechowej nucie i kozim serem to istne niebo w gębie!

Ekspresowa sałatka z rukolą, mango i awokado

Składniki:

  • 170 g mieszanki sałat Toscana mix z rukolą marki Eisberg
  • mango
  • awokado
  • 150 g rolady z sera koziego
  • 2 garście orzechów włoskich

Sos winegret:

  • ¾ łyżki musztardy
  • 2 łyżki octu balsamicznego
  • 4 łyżki oliwy z oliwek
  • szczypta soli i pieprzu

Wszystkie składniki połączyć za pomocą trzepaczki.

Przygotowanie:
Gotową mieszankę Toscana mix z rukolą marki Eisberg przełożyć na talerz. Dodać obrane i pokrojone w kostkę mango oraz awokado. Orzechy włoskie posiekać, uprażyć przez minutę na suchej patelni i posypać nimi sałatkę. Dodać pokrojony w kostkę kozi ser. Całość polać przygotowanym wcześniej sosem winegret.

Fot. Eisberg
Informacja prasowa




Społeczność

Newsletter

Reklama



 
W tej witrynie stosujemy pliki cookies. Standardowe ustawienia przeglądarki internetowej zezwalają na zapisywanie ich na urządzeniu końcowym Użytkownika. Kontynuowanie przeglądania serwisu bez zmiany ustawień traktujemy jako zgodę na użycie plików cookies. Więcej w Polityce Cookies. Ukryj komunikat