Feeria naturalnych smaków i aromatów

Nowa letnia oferta Green Caffè Nero.
Zawitało do nas lato, a to doskonała okazja, aby w gorące dni poszukać nowych, a jednocześnie orzeźwiających smaków w klimatycznych kawiarniach i ogródkach letnich.

Takie połączenie oferują kawiarnie Green Caffè Nero, w których goście będą mogli w tym sezonie zasmakować w szerokiej gamie napojów mrożonych, a także ciast oraz tart wypiekanych według domowych receptur z wykorzystaniem sezonowych owoców. Oprócz popularnych klasyków nie zabraknie też nowości, w tym ciasta wegańskiego pod nazwą Owocowy Sen Nocy Letniej. Najnowsza oferta jest już dostępna w kawiarniach Green Caffè Nero w Warszawie, Krakowie i Wrocławiu.

Szykuje się kolejne gorące lato, a to oznacza, że w upalne dni będziemy szukać miejsc, w których warto się zatrzymać i odpocząć przy kubku orzeźwiającego napoju i posiłku.

– Miłośnicy klasycznych kaw mrożonych znajdą w naszej ofercie między innymi Iced Flat White, Iced Cappuccino, Freddo Espresso, czy klasyczne Frappe. W ofercie nie braknie też smaków herbat mrożonych, przygotowywanych na bazie herbat liściastych, lemoniady ze świeżo wyciskanego soku cytrynowego z imbirem i syropem z trawy cytrynowej, a także pełnych witamin smoothies. Do przygotowania tych ostatnich stosujemy pełną gamę kolorów i owoców, w tym acai, czarną porzeczkę, marakuję, mango, ananasa i wiele innych – powiedział Adam Ringer, prezes Green Caffè Nero.

Do oferty napojów letnich w tym roku trafia także Tonic Espresso – napój ten serwowany będzie z dodatkiem marakui, która dobrze komponuje się z delikatną goryczką toniku. Kolejną nowością jest orzeźwiająca Frappe truskawkowa przygotowana na bazie kruszonego lodu i truskawkowego puree. W ofercie napojów znajdują się także dwie nowe herbaty mrożone: jedna na bazie English Breakfast połączonej z sokiem z kwiatów czarnego bzu, świeżej limonki, mięty, a druga na bazie suszu owocowego, syropu z granatów z dodatkiem leśnych owoców, takich jak jeżyny, maliny i żurawiny.

Ofertę letnią Green Caffè Nero jak co roku uzupełniają ciasta i tarty powstające według domowych receptur z wykorzystaniem sezonowych owoców, w tym bezy Pavlovej z mascarpone, aperolem i mnóstwem świeżych owoców, a także kolejnych nowości.

„Sezonowość” – to słowo przyświeca w poszukiwaniu i przygotowywaniu nowych propozycji ciast. W tegorocznej ofercie letniej Green Caffè Nero goście będą mogli spróbować tarty z jagodą kamczacką, która z racji krótkiego czasu owocowania pojawi się w kawiarniach tylko przez kilka tygodni. Owoc ten, mało znany w Polsce, bardzo bogaty jest w substancje bioaktywne, witaminy i prowitaminy. Kolejna nowość to wegańskie ciasto Owocowy Sen Nocy Letniej, w którego składzie znajduje się mus z mango i brzoskwini, tapioka z kokosem, konfitura z jagód, a także spód z migdałów i daktyli.

Najnowsza letnia oferta sezonowa jest już dostępna w kawiarniach Green Caffè Nero w Warszawie, Krakowie i Wrocławiu.

Fot. Green Caffè Nero
Informacja prasowa




Społeczność

Newsletter

Reklama



 
W tej witrynie stosujemy pliki cookies. Standardowe ustawienia przeglądarki internetowej zezwalają na zapisywanie ich na urządzeniu końcowym Użytkownika. Kontynuowanie przeglądania serwisu bez zmiany ustawień traktujemy jako zgodę na użycie plików cookies. Więcej w Polityce Cookies. Ukryj komunikat