Galaretka Turkusowa

Galaretka Turkusowa – Wodzisław.
Nie zawsze możemy sobie pozwolić na urlop pod błękitnym niebem i beztroskie wylegiwanie się nad turkusowym morzem. Gorący piasek marzy się nam zwłaszcza wtedy, gdy u nas plucha i wiatr urywa głowę.

Na szczęście w każdej chwili możemy sięgnąć po Galaretkę Turkusową i przygotować na jej bazie deser tropikalny, który z pewnością poprawi nam humor.

Galaretka Turkusowa Wodzisław kryje w sobie smak wielu owoców, przywołując atmosferę lata i dobrej zabawy. Świetną rozrywką jest nawet jej przygotowywanie, bo kolor zaskoczy niejednego smakosza. Można się nią delektować jako samodzielnym daniem, skomponować na jej bazie deser z owocami, kremem albo bitą śmietaną. Doskonale się sprawdzi jako dekoracja tortu lub ciasta, na przykład z wiórkami kokosowymi, ale też każdego innego – mamy pole do popisu dla naszej wyobraźni.
Wartość odżywcza po przyrządzeniu: 100 g – 213 kJ/50 kcal
Opakowanie: 75 g (z propozycją podania i przepisem na deser „Piętrowe pyszności”)
Cena: ok. 1,50 zł

Przepis na „Piętrowe pyszności”
Składniki:

  • 1 Galaretka Turkusowa Wodzisław,
  • 1 Galaretka Ametystowa Wodzisław,
  • 1 Galaretka Rubinowa Wodzisław,
  • 1 opakowanie wiórków kokosowych,
  • 1 opakowanie Śnieżki Wodzisław.


Sposób przyrządzania: Galaretki rozpuścić w 400 ml gorącej wody w osobnych naczyniach. Do szklanych pucharków wylać warstwę Galaretki Rubinowej, a gdy stężeje, posypać ją warstwą wiórków kokosowych. Następnie wylać warstwę tężejącej Galaretki Ametystowej, posypać ją wiórkami kokosowymi i zalać tężejącą Galaretką Turkusową. Czynność tworzenia warstw galaretek i przekładanie ich wiórkami powtarzać do zużycia produktów. Pucharki wstawić do lodówki w celu szybszego zżelowania. Deser udekorować ubitą Śnieżką Wodzisław.

Fot. Wodzisław
Informacja prasowa




Społeczność

Newsletter

Reklama



 
W tej witrynie stosujemy pliki cookies. Standardowe ustawienia przeglądarki internetowej zezwalają na zapisywanie ich na urządzeniu końcowym Użytkownika. Kontynuowanie przeglądania serwisu bez zmiany ustawień traktujemy jako zgodę na użycie plików cookies. Więcej w Polityce Cookies. Ukryj komunikat