Gorąca czekolada

Przepis na gorącą czekoladę.
Przepis na gorącą czekoladę Iny Garten.

Składniki:

  • 950ml tłustego mleka
  • 950ml półtłustego mleka
  • 450 białej, posiekanej czekolady
  • 2 łyżki stołowe ekstraktu waniliowego
  • Nasiona z dwóch lasek wanilii
  • 60-80ml likieru o smaku pomarańczowym (np. Grand Marnier)


Jak przyrządzić:

  1. Mleko zagrzej w dużym rondlu na średnim ogniu, nie dopuść do wrzenia.
  2. Zdejmij garnek z ognia i dodaj białą czekoladę. Kiedy cała czekolada rozpuści się, dodaj ekstrakt waniliowy, nasiona z lasek wanilii i likier pomarańczowy (ilość według uznania). Całość zamieszaj.
  3. Przelej do kubków. Czekoladę  należy podawać na gorąco.


Fot. Polsat Food Network
IP




Społeczność

Newsletter

Reklama



 
W tej witrynie stosujemy pliki cookies. Standardowe ustawienia przeglądarki internetowej zezwalają na zapisywanie ich na urządzeniu końcowym Użytkownika. Kontynuowanie przeglądania serwisu bez zmiany ustawień traktujemy jako zgodę na użycie plików cookies. Więcej w Polityce Cookies. Ukryj komunikat