W ofercie Lidla znajdziemy szeroki wybór produktów wege, m.in. tofu czy roślinne kiełbaski w różnym wydaniu. Najnowsza propozycja sieci pojawi się w sklepach już w poniedziałek, 26 kwietnia.
Z roku na rok, roślinne zamienniki mięsa zyskują coraz większą sympatię wśród grillowiczów. Na ruszt wędrują więc aromatyczne wege kiełbaski czy marynowane tofu, w akompaniamencie kolorowych warzyw i owoców. Z okazji rozpoczęcia sezonu grillowego, Lidl przygotował specjalną ofertę, w której znajdziemy szeroki wybór produktów wegetariańskich. Dostępna będzie już od poniedziałku, 26 kwietnia do środy, 28 kwietnia, lub do wyczerpania zapasów, w sklepach Lidl Polska.
Co wrzucić na ruszt?
Na grillowe szaleństwo, sieć proponuje, m.in. kiełbaski sojowe (Polsoja, 6,99 zł/ 180 g/ 1 opak..) w wersji klasycznej lub kiełbaski sojowe białe (Polsoja, 7,99 zł/ 250 g/ 1 opak.), które polane musztardą, idealnie sprawdzą się do wege hot-dogów. W najnowszej propozycji Lidla znajdziemy także kabanosy roślinne klasyczne (Dobra Kaloria, 6,99 zł/ 85 g/ 1 opak.) oraz roślinną kaszankę na grilla i patelnię (Dobra Kaloria, 8,99 zł/ 180 g/ 1 opak.).
W ofercie nie zabraknie również tofu na grilla (Grill&Fun, 3,99 zł/ 180 g/ 1 opak.) w różnych odsłonach – klasycznej, w przyprawach gyros lub w aromatycznej marynacie. Wystarczy tylko kilka minut na ruszcie, dodatek warzyw i sosu, a następnie zawinięcie wszystkiego w torillę pszenną XXL (7,49 zł/ 70 g/ 1 opak.), by delektować się szybkim i smacznym posiłkiem.
Nowa oferta produktów wege na grilla dostępna będzie od poniedziałku, 26 kwietnia do środy, 28 kwietnia lub do wyczerpania zapasów, we wszystkich sklepach stacjonarnych sieci Lidl Polska.
Brykiet gratis!
Dodatkowo, sieć Lidl Polska przygotowała wyjątkową promocję dla wszystkich klientów, którzy w dniach 26.04. – 28.04. dokonają zakupów za kwotę minimum 99 zł. Otrzymają do zakupów gratis brykiet Grill&Fun 2,5 kg.
Grillowane wegekiełbaski z sosem miodowo-pomidorowym
Składniki:
Sos miodowo-pomidorowy:
Grillowane kiełbaski:
Przygotowanie:
Krok 1: przygotowujemy sos miodowo-pomidorowy.
Pomidory cherry przelewamy gorącą wodą, pozbawiamy skórek i kroimy na mniejsze kawałki. Przekładamy do rondelka. Dodajemy miód, sok z cytryny oraz przyprawy. Całość dusimy na małym ogniu, mieszając od czasu do czasu, aż sos zgęstnieje. Przekładamy do słoiczka lub niewielkiego pojemnika.
Krok 2: grillujemy wegekiełbaski.
Kiełbaski grillujemy z każdej strony na rozgrzanej patelni z dodatkiem oleju przez ok. 3-5 minut. Podajemy z sosem miodowo-pomidorowym.
Fot. Lidl Polska
Informacja prasowa