Grille na start!

Sezon grillowy z Janem Niezbędnym.
Wreszcie nadchodzi długo oczekiwany czas plenerowych spotkań, garden party i kuchni pod chmurką. Czy w tym roku uda ci się zdobyć tytuł królowej grilla lub mistrza grillowania?

Oto pięć rad, które zapewnią ci trofeum, a twojemu towarzystwu niezapomniane doznania smakowe!

1. Akcesoria to podstawa
Najważniejszy jest oczywiście grill, ale nawet starszy i tańszy model możesz trochę podrasować, używając odpowiednich akcesoriów. W tym roku postaw na pewniaki: aluminiowe tacki i folię aluminiową. W ofercie Jana Niezbędnego dostępne są wysokiej jakości tacki w różnych kształtach (okrągłe, prostokątne małe i duże), które dopasują się do twojego grilla. Przy ich pomocy przyrządzisz zdrowe, soczyste i równomiernie przypieczone potrawy z mięs, ryb oraz warzyw. Marynuj produkty w folii, a następnie wygodnie kładź bezpośrednio na grillu. Tacki przepuszczają dym, który nadaje potrawom wspaniały smak i aromat, a jednocześnie zapobiegają ściekaniu tłuszczu, dzięki czemu unikniesz żmudnego czyszczenia grilla.
Polecany produkt: supergruba folia aluminiowa (6 m) to nowość, która sprawdzi się przy szykowaniu potraw w piekarniku, ale również do przygotowania soczystych potraw z grilla w kuchni pod chmurką.
Jan Niezbędny folia aluminiowa, cena ok. 6,99 zł

2. Smak tkwi w szczegółach
Niech w tym roku na grillu królują ryby i skorupiaki! Wystarczy dodatek oliwy, soli oraz czosnku, a na naszych talerzach wyląduje pyszny i zdrowy pstrąg z chrupiącą skórką. Łosoś wspaniale komponuje się z warzywami - zawiń wszystko w folię, skrop oliwą, posyp ziołami i gotowe! Na deser polecamy szaszłyki z owoców. Aby uniknąć problemu z przepalaniem się patyczków (przetestuj np. długie patyki do szaszłyków Jana Niezbędnego), warto namoczyć je najpierw przez kilkanaście minut w wodzie z cytryną. Takie menu może nie tylko konkurować z najlepszymi nadmorskimi restauracjami, ale również zapewnia świetną sylwetkę przez całe lato!

3. Kulinarne triki€“
Technika grillowania ma znaczenie! Nie układaj produktów zbyt blisko siebie, aby pozwolić wysokiej temperaturze swobodnie opiekać je naokoło i grillować, a nie dusić. Aluminiową tackę przetrzyj ręcznikiem papierowym nasączonym oliwą, a produkty dobrze osusz - dzięki temu unikniesz przywierania do tacki. Eksperymentuj z marynatami, glazurami, sosami i dipami - to wspaniałe dodatki do potraw z grilla.

4. Szybko i wygodnie
Niezobowiązujące spotkania przy grillu mają jeszcze jedną zaletę - brak konieczności zmywania. Korzystaj z szerokiej oferty plastikowych naczyń jednorazowych: kubeczków, talerzy i sztućców. Po imprezie wszystko wędruje do worka na śmieci, a ty udajesz się na zasłużony odpoczynek!

5. Sprytni pomocnicy
W kuchni pod chmurką przydadzą się niezastąpieni sprytni pomocnicy. Zaopatrz się w torbę termiczną z odpowiednią ilością warstw izolacyjnych oraz szerokim dnem, które ułatwi ustawienie produktów w transporcie. W takiej torbie można trzymać zarówno artykuły zimne, jak i gorące. Wypróbuj nową torbę termoizolacyjną od Jana Niezbędnego - to pewniak przy grillu. Do przechowywania artykułów spożywczych zawsze warto mieć pod ręką folię spożywczą. Dzięki niej produkty nie będą się wysuszać. Koniecznie przygotuj też solidne worki na śmieci. Najwygodniejsze są takie, których nie trzeba odrywać oraz wyposażone w taśmę umożliwiającą szczelne zamknięcie, jak te proponowane przez Jana Niezbędnego, model Magnum (35 l 60 l).

Fot. Jan Niezbędny
Informacja prasowa




Społeczność

Newsletter

Reklama



 
W tej witrynie stosujemy pliki cookies. Standardowe ustawienia przeglądarki internetowej zezwalają na zapisywanie ich na urządzeniu końcowym Użytkownika. Kontynuowanie przeglądania serwisu bez zmiany ustawień traktujemy jako zgodę na użycie plików cookies. Więcej w Polityce Cookies. Ukryj komunikat