Grillowane warzywa z kaszą jaglaną

Grillowane cukinie z kaszą jaglaną - przepis kulinarny.
Idealne, letnie grillowane cukinie z kaszą jaglaną BIO marki Halina

Grillowane warzywa z kaszą jaglaną BIO

Składniki:

  • 100g kaszy jaglanej (np. Halina BIO)
  • 2 ząbki czosnku
  • 5szt suszonych pomidorów
  • 1 mała cebula
  • 1 łyżka posiekanej natki pietruszki
  • 1 łyżeczka listków świeżego tymianku
  • 100g sera feta
  • 1szt cukini
  • 2szt papryki podłużne
  • 2szt pieczarek portobello
  • Oliwa
  • Sól i pieprz

Metoda:

  1. Kasze ugotować zgodnie z instrukcją na opakowaniu. Cukinię przekroić wzdłuż na pół. Wydrążyć za pomocą łyżki. Z papryk odkroić końcówki, z pieczarek usunąć nóżkę i wydrążyć blaszki.
  2. Ugotowaną kaszę wymieszać z posiekaną cebulą, posiekanymi pomidorami i wyciśniętym przez prasę czosnkiem. Dodać pietruszkę, tymianek i pokruszoną fetę. Doprawić solą, pieprzem i dodać łyżkę oliwy. Pozostałości z cukinii i papryk posiekać i dodać do farszu.
  3. Farsz nałożyć do warzyw i grillować aż zmiękną.

Smacznego!

Fot. Halina
Informacja prasowa




Społeczność

Newsletter

Reklama



 
W tej witrynie stosujemy pliki cookies. Standardowe ustawienia przeglądarki internetowej zezwalają na zapisywanie ich na urządzeniu końcowym Użytkownika. Kontynuowanie przeglądania serwisu bez zmiany ustawień traktujemy jako zgodę na użycie plików cookies. Więcej w Polityce Cookies. Ukryj komunikat