Grillowany bakłażan

Bakłażanowe talarki w boczku - przepis.
Bakłażan, cukinia, gruszka, suszone śliwki i morele. Wiele osób z chęcią sięga po te produkty w kuchni – stanowią bowiem nie tylko świetną przekąskę, ale są również ciekawym dodatkiem do głównych dań.

Bakłażanowe talarki w boczku

  • czas przygotowania: 30 min

Składniki:

  • 8-10 plasterków boczku (np. z beczki od JBB Bałdyga)
  • Bakłażan
  • Kula sera mozzarella
  • Pomidor
  • Sól i pieprz

Sposób przygotowania:
Bakłażana pokrój w poprzek w plastry, dopraw solą. Odstaw na ok. 10 minut, aż puści sok. Osusz plastry ręcznikiem papierowym. Grilluj bakłażana po obu stronach, aż lekko się zarumieni. Pomidora i ser mozzarella pokrój w plasterki. Ułóż je na zgrillowanym bakłażanie. Dopraw solą i pieprzem. Owiń całość plasterkami boczku i grilluj, aż się zarumieni.

Fot. JBB Bałdyga
Informacja prasowa




Społeczność

Newsletter

Reklama



 
W tej witrynie stosujemy pliki cookies. Standardowe ustawienia przeglądarki internetowej zezwalają na zapisywanie ich na urządzeniu końcowym Użytkownika. Kontynuowanie przeglądania serwisu bez zmiany ustawień traktujemy jako zgodę na użycie plików cookies. Więcej w Polityce Cookies. Ukryj komunikat