Grillowany dorsz z pianką wasabi na rokitnikowej marchewce z kurkami

Przepis na grillowanego dorsza z pianką wasabi na rokitnikowej marchewce z kurkami.
Przepis na zdrowego grillowanego dorsza z pianką wasabi na rokitnikowej marchewce z kurkami.

Składniki na 4 porcje:

  • Polędwica z dorsza 600 g
  • Twarożek kanapkowo-sernikowy Mój Ulubiony 250 g
  • Wasabi w proszku
  • Śmietanka 36% 100 g
  • Limonka 2 szt.
  • Sok z rokitnika 100 ml
  • Spaghetti z marchewki Fit&Easy 1 opak.
  • Świeże kurki 200 g
  • Brzoskwinie 1 kg
  • Masło 50 g


Wykonanie:
Zrobić solankę 7% i zanurzyć w niej na 20 minut porcje dorsza wykalibrowane po 150g. Wycisnąć sok z brzoskwiń i lekko zredukować.  Ubić 100 ml śmietanki, dodać wasabi, sok z limonki, skórkę z sparzonej limonki i sól. Oczyścić kurki. Na lekko zredukowany sok z brzoskwiń włożyć spaghetti z marchewki i doprawić sokiem z rokitnika oraz solą. W ostatniej fazie dodać masło. Dorsza przygotować na grillu. Osobno usmażyć kurki i wymieszać z rokitnikową marchewką. Wyłożyć na talerzu spaghetti z kurkami, następnie grillowaną polędwicę z dorsza i piankę wasabi.

Fot. Fit&Easy
Infomacja prasowa




Społeczność

Newsletter

Reklama



 
W tej witrynie stosujemy pliki cookies. Standardowe ustawienia przeglądarki internetowej zezwalają na zapisywanie ich na urządzeniu końcowym Użytkownika. Kontynuowanie przeglądania serwisu bez zmiany ustawień traktujemy jako zgodę na użycie plików cookies. Więcej w Polityce Cookies. Ukryj komunikat