Grillowany łosoś z balsamiczno-cebulową glazurą

Przepis na grillowanego łososia z balsamiczno-cebulową glazurą.
(Świeże smaki z Anną Olson, od poniedziałku do piątku o 13:00 i 13:30)

Składniki:

  • 2 łyżki oliwy z oliwek
  • 2 duże cebule
  • Prawie pełna szklanka sosu balsamicznego
  • Sól i pieprz
  • 2 gałązki świeżego rozmarynu
  • 4 porcje łososia
  • Oliwa z oliwek


Sposób przygotowania:

  1. Rozgrzej na patelni 2 łyżki oliwy z oliwek i dodaj posiekane cebule. Podsmażaj do zeszklenia. Przygotuj 1/3 szklanki sosu balsamicznego. Do podsmażanej cebuli dodaj najpierw połowę odlanej porcji i podgrzewaj do wchłonięcia a potem wlej resztę. Podsmażaj do zredukowania, przypraw i pozostaw.
  2. Rozgrzej grilla. Resztę sosu balsamicznego zredukuj w małym garnuszku wraz z rozmarynem.
  3. Łososia posmaruj oliwą z oliwek i przypraw. Grilluj 20-25 minut obracając rybę. Na ostatnie 5 minut posmaruj sosem balsamicznym z rozmarynem.
  4. Ściągnij z grilla i podawaj z cebulką.


Fot. Polsat Food Network
Informacja prasowa




Społeczność

Newsletter

Reklama



 
W tej witrynie stosujemy pliki cookies. Standardowe ustawienia przeglądarki internetowej zezwalają na zapisywanie ich na urządzeniu końcowym Użytkownika. Kontynuowanie przeglądania serwisu bez zmiany ustawień traktujemy jako zgodę na użycie plików cookies. Więcej w Polityce Cookies. Ukryj komunikat