Grillowe wariacje
Gdy na zewnątrz króluje słońce, nie sposób pozostać w domu. Lato to idealny czas, aby wraz z rodziną i przyjaciółmi cieszyć się naturą, zwłaszcza, że sezon grillowy trwa w najlepsze!
Biała kiełbasa ze śliwką i morelą
- czas przygotowania: 45 min
Składniki
- 4 kiełbasy białe (np. grillowa nacinana z linii RACH CIACH GRILL od JBB Bałdyga)
- Garść suszonych śliwek i moreli
- Świeży tymianek
- Przyprawa grillowa
Sposób przygotowania:
Morele i śliwki namocz w gorącej wodzie przez ok. 30 minut. Kiełbasę nakrój delikatnie w poprzek i posyp przyprawą grillową. Nabij namoczone owoce na wykałaczki i nakłuj nimi kiełbasy. Grilluj, aż mięso się zarumieni. Przed podaniem posyp świeżym tymiankiem.
Fot. JBB Bałdyga
Informacja prasowa