Oryginalne grzanki można przygotować z żytniego chleba, wyrazistego w smaku sera Maasdamer Hochland, szynki parmeńskiej i konfitury z figi. To doskonałe rozwiązanie na dzień dobry, które umili też niejedno spotkanie z przyjaciółmi!
Grzanki czy kanapki na ciepło często goszczą w domowym menu. Warto więc zadbać o różnorodność składników, z których powstają. Jeśli wybierzemy odpowiednie dodatki i wysokiej jakości chleb, grzanki staną się doskonałym przysmakiem i odpowiednią przekąską dla wszystkich, którzy dbają o zdrowe odżywianie. Jednym z najważniejszych elementów każdej grzanki jest ser żółty. Do ich przyrządzenia idealny będzie wyrazisty w samku Maasdamer Hochland. Intensywny smak sera doskonale komponuje się z wytrawną szynką i słodkimi figowymi nutami. Ser Maasdamer Hochland jest nie tylko wyśmienity, lecz także bardzo wartościowy. Nie zawiera laktozy, ani konserwantów, jest bogaty w wapń i wiele składników odżywczych. Powstaje z polskiego mleka, które pochodzi od krów karmionych paszą niemodyfikowaną genetycznie. Co więcej, sery Hochland jako jedyne produkowane na polskim rynku otrzymały certyfikat VLOG, który gwarantuje produkcję bez GMO w całym łańcuchu dostaw.
Grzanki przygotowane z Maasdamer Hochland są idealnym pomysłem na ciepłe śniadanie, podwieczorek albo słodko-wytrawną kolację.
Grzanki z chleba na zakwasie z serem Maasdamer Hochland, szynką parmeńską i konfiturą z figi
Składniki:
Przygotowanie:
Na patelni rozgrzać odrobinę oliwy, usmażyć na niej kromki chleba. Na gotowych grzankach ułożyć rukolę, ser i szynkę, na wierzchu nałożyć po łyżeczce konfitury.
Smacznego!
Fot. Hochland
Informacja prasowa