Gwiazdkowe menu z Vegetą Natur

Świąteczna rolada z bakaliami - przepis kulnarny.
Wigilijne i bożonarodzeniowe klasyczne potrawy nie mają sobie równych. Pełne aromatu grzybów, pomarańczy czy bakaliowej słodyczy są kwintesencją świątecznych smaków. Aby dodatkowo podkreślić ich charakter, warto zadbać o najlepsze dodatki.

Dzięki przyprawom Vegeta Natur zaskoczysz swoich bliskich i zabierzesz ich w kulinarną podróż po smakach inspirowanych naturą podczas tradycyjnego świątecznego obiadu czy śniadania.

Świąteczna rolada z bakaliami

Składniki:

  • 1 kg schabu
  • 100 g suszonych śliwek
  • 100 g suszonych moreli
  • 100 g orzechów włoskich
  • pół kostki miękkiego masła
  • 3 łyżki bułki tartej
  • 2 łyżeczki miodu wielokwiatowego Podravka
  • 50 ml oliwy
  • 3 łyżeczki przyprawy Vegeta Natur do mięs

Sposób przygotowania:
Śliwki i morele posiekać na mniejsze kawałki, a następnie wymieszać z pokruszonymi orzechami. Dodać masło, bułkę tartą i wymieszać. Schab naciąć wzdłuż, pośrodku długiego boku na wysokości 1/3, zachowując ok. 2 cm nierozciętego marginesu, rozłożyć jak książkę i naciąć w drugą stronę. Mięso rozbić tłuczkiem. W miseczce wymieszać oliwę, przyprawę Vegeta Natur do mięs i miód. Powstałą marynatą posmarować schab i odstawić go do lodówki na minimum 1 godzinę. Po tym czasie na mięso nałożyć bakaliowy farsz i równomiernie rozprowadzić. Zwinąć jak roladę wzdłuż dłuższego boku. Zawinąć ciasno folią aluminiową i przełożyć do brytfanki. Piec około 1 godziny w temperaturze 180 stopni.

Fot. Podravka
Informacja prasowa




Społeczność

Newsletter

Reklama



 
W tej witrynie stosujemy pliki cookies. Standardowe ustawienia przeglądarki internetowej zezwalają na zapisywanie ich na urządzeniu końcowym Użytkownika. Kontynuowanie przeglądania serwisu bez zmiany ustawień traktujemy jako zgodę na użycie plików cookies. Więcej w Polityce Cookies. Ukryj komunikat