Hamburger z jagnięciną dosmaczoną siekanym jarmużem

Przepis na hamburgera z jagnięciną dosmaczoną siekanym jarmużem z miętowo-pistacjowym.
Przepis na hamburgera z jagnięciną dosmaczoną siekanym jarmużem z miętowo-pistacjowym sosem.

Składniki na 4 porcje:

  • Udziec jagnięcy 600 g
  • Słonina 60 g
  • Pistacje 100 g
  • Mięta 50 g listków
  • Śmietanka  36% 100 g
  • Jarmuż Fit&Easy 1 opak.
  • Bułki hamburgerowe 4 szt.
  • Pomidor 150 g
  • Ogórek małosolny 150 g
  • Dymka  2 szt.
  • Twarożek kanapkowo-sernikowy Mój Ulubiony 250 g
  • Czosnek 2 ząbki
  • Sok z cytryny 50 ml
  • Sól, pieprz
  • Musztarda Dijon miodowa


Wykonanie:
Zmielić na średnich oczkach udziec jagnięcy i słoninę. Doprawić czosnkiem, siekanym jarmużem i pieprzem. Przygotować kotlety po 160 g. Uprażyć pistacje i zmielić z miętą i serkiem. Pistacje doprawić musztardą dijon miodową, solą i sokiem z cytryny. Przygotować dodatki: pomidor i ogórek małosolny pokroić w plastry. Zgrillować dymkę. Następnie zgrillować hamburgery oraz bułki i złożyć z dodatkami oraz musem miętowo-pistacjowym.

Fot. Fit&Easy
Infomacja prasowa




Społeczność

Newsletter

Reklama



 
W tej witrynie stosujemy pliki cookies. Standardowe ustawienia przeglądarki internetowej zezwalają na zapisywanie ich na urządzeniu końcowym Użytkownika. Kontynuowanie przeglądania serwisu bez zmiany ustawień traktujemy jako zgodę na użycie plików cookies. Więcej w Polityce Cookies. Ukryj komunikat