Herbaciane orzeźwienie

Orzeźwiająca herbata z miętą i imbirem - przepis.
Nie ma co ukrywać – podczas Wielkanocy dieta, licznie kalorii oraz silna wola mają wolne. Takie okazje sprawiają, że jemy więcej niż na co dzień.

I chociaż czujemy się błogo i szczęśliwie, możemy odczuwać pewne skutki uboczne przejedzenia. Wtedy warto przyrządzić orzeźwiającą herbatę z miętą i imbirem, dzięki której pozbędziemy się uczucia ciężkości.

Orzeźwiająca herbata z miętą i imbirem

Składniki:

  • 2 łyżeczki czarnej herbaty liściastej (np. Akbar Pure Ceylon)
  • 2 cm korzenia imbiru
  • 10 listków świeżej mięty
  • Miód (opcjonalnie)
  • Cytryna (opcjonalnie)

Przygotowanie:
Do zaparzacza wsypujemy herbatę, dodajemy liście mięty i imbir pokrojony w cienkie talarki i zalewamy wodą o temperaturze 950C. Parzymy przez 4-5 minut i przelewamy do filiżanek. Opcjonalnie dodajemy plasterek cytryny i dosładzamy łyżką miodu.

Akbar HerbataSmacznego!

Fot. LEVANT Foods
Informacja prasowa




Społeczność

Newsletter

Reklama



 
W tej witrynie stosujemy pliki cookies. Standardowe ustawienia przeglądarki internetowej zezwalają na zapisywanie ich na urządzeniu końcowym Użytkownika. Kontynuowanie przeglądania serwisu bez zmiany ustawień traktujemy jako zgodę na użycie plików cookies. Więcej w Polityce Cookies. Ukryj komunikat