Herbata jaśminowa?

Opublikowano: 2019-10-02
Herbata jaśminowa z pianką cytrynową - przepis.
W tym sezonie przepisy na pyszne i proste w przygotowaniu napoje proponuje marka DIAMANT. Wyjątkowe inspiracje znajdują się na magnesach dostępnych w promocyjnych opakowaniach cukru Dry Demerara.

To właśnie one każdego dnia przypomną i zainspirują do przygotowania jesiennego napoju. W kolekcji znajdują się cztery magnesy - herbata jaśminowa z pianką cytrynową, gorąca czekolada z musem malinowym, espresso z mascarpone i migdałami oraz smoothie ciasteczkowo-dyniowe. Z dodatkiem najwyższej jakości cukru trzcinowego Diamant Dry Demerara, który jest idealny do przygotowywania różnorodnych napojów, jesień będzie pełna słodkich, aromatycznych chwil!

Herbata jaśminowa z pianką cytrynową

  • 2-3 porcje

Składniki:

  • Herbata jaśminowa
  • 1 litr gorącej wody
  • 20 ml soku z cytryny
  • 40 ml soku z pomarańczy
  • 1 łyżeczka cukru trzcinowego Dry Demerara DIAMANT
  • plastry cytryny

Na bezę:

  • 100 g białek
  • 110 g cukru trzcinowego Dry Demerara DIAMANT
  • 10 g startej skórki z cytryny

Przygotowanie:
Herbatę zaparzamy według wskazówek na opakowaniu. Słodzimy i dodajemy plastry cytryny. Białka i cukier umieszczamy w metalowej misie nad garnkiem z wrzącą wodą. Cały czas mieszając podgrzewamy białka do ok. 60 stopni. Kiedy cukier się rozpuści zdejmujemy z ognia, dodajemy skórkę z cytryny i ubijamy do sztywności (białka powinny się ostudzić i misa być zimna. Trwa to ok. 5-10 minut). Wykładamy piankę na herbatę, układamy na wierzch skórkę z pomarańczy.

Cukier trzcinowy DRY DEMERARA Diamant z kreatywnymi magnesami. Nierafinowany, naturalny cukier o delikatnym, trzcinowy posmaku i świetlisto – brązowym zabarwieniu. Zawiera melasę, która nadaje mu brązowy kolor i oryginalny, karmelowy aromat. Dodatkowo melasa zawiera wiele wartościowych składników mineralnych, takich jak żelazo, magnez, potas i wapń. Ten cukier to nowoczesny, zgodny z najnowszymi trendami kulinarnymi sposób na osłodzenie kawy, herbaty czy drinków. Doskonale sprawdzi się także, jako ozdoba wypieków (przede wszystkim ciemnych ciast, pierników, brownie, muffinek) lub dodatek do płatków śniadaniowych, musli czy jogurtów. Cukier trzcinowy DRY DEMERARA nie zawiera sztucznych aromatów, słodzików czy konserwantów – to naturalnie słodki dodatek do deserów dla całej rodziny.

  • Cena: 500 g/ 4,56 zł

Fot. Diamant
Informacja prasowa




Społeczność
Reklama


 
W tej witrynie stosujemy pliki cookies. Standardowe ustawienia przeglądarki internetowej zezwalają na zapisywanie ich na urządzeniu końcowym Użytkownika. Kontynuowanie przeglądania serwisu bez zmiany ustawień traktujemy jako zgodę na użycie plików cookies. Więcej w Polityce Cookies. Ukryj komunikat
gggasd